Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα EuroGames

05/04/2024
από
Το Κάρντιφ επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τα EuroGames το 2027, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που οι συμπεριληπτικοί αυτοί αγώνες θα διεξαχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ΛΟΑΤΚΙ+ οργανισμός αθλητικής ανάπτυξης και συμπερίληψης, Pride Sports Cymru, κατάφερε να εξασφαλίσει ότι η μεγαλύτερη ΛΟΑΤΚΙ+ αθλητική εκδήλωση της Ευρώπης θα διεξαχθεί στην ουαλική πρωτεύουσα.

Τα πρώτα EuroGames, τα οποία διεξάγονται από την Ευρωπαϊκή Γκέι και Λεσβιακή Αθλητική Ομοσπονδία, πραγματοποιήθηκαν στη Χάγη της Ολλανδίας το 1992 και η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στην αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη, τον Ιούλιο.

Έως και 10.000 αθλητές, συμπεριλαμβανομένων των τρανς αθλητών και αθλητριών, αναμένεται να κατέβουν στο Κάρντιφ το 2027.

Η πρόεδρος των Cardiff Dragons – του πρώτου συμπεριληπτικού ποδοσφαιρικού σωματείου της Ουαλίας – Charlotte Galloway, δήλωσε στο BBC: «Οι άνθρωποι επιτρέπεται να ταυτίζονται και να παίζουν με το αυθεντικό τους φύλο. Αυτό σημαίνει ότι οι τρανς γυναίκες μπορούν να παίζουν στην κατηγορία των γυναικών και οι τρανς άνδρες μπορούν να παίζουν στην κατηγορία των ανδρών.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό που είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, επειδή δεν υπάρχει κανένας άλλος τόσο μεγάλος διαγωνισμός στην Ευρώπη που να επιτρέπει σε άτομα που δεν συμμορφώνονται με το φύλο, τρανς άτομα και non-binary άτομα να αγωνίζονται με αυτόν τον τρόπο».

Αυτό δείχνει ότι ο αθλητισμός είναι για όλα, πρόσθεσε.

Ο Duncan Cameron, ο πρόεδρος του γκέι και συμπεριληπτικού σωματείου ράγκμπι Cardiff Lions, δήλωσε: «Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα για τα EuroGames είναι ότι είναι ανοιχτοί σε όλα, ανεξάρτητα από το πώς προσδιορίζεσαι, ανεξάρτητα από το ποιο είσαι.

«Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν συμπεριληπτικές ομάδες ράγκμπι ή ομάδες ποδοσφαίρου [και πολλά άλλα] αθλήματα που θα αναδειχθούν. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο».

Και ο Neil Roberts, από τον συμπεριληπτικό σύλλογο μπάντμιντον του Κάρντιφ Red Kites, απάντησε στην είδηση λέγοντας ότι οι αγώνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην «εμπέδωση της κουλτούρας ότι ο αθλητισμός είναι κάτι που όλοι πρέπει να απολαμβάνουν, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, ποιον αγαπούν, από ποια φυλή ή από ποιο υπόβαθρο προέρχονται».

Εν τω μεταξύ, η διευθύντρια του Pride Sports, Lou Englefield, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που φέρνουμε τα EuroGames στην Ουαλία. Είναι ένα τεράστιο προνόμιο. [Είναι] μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη δέσμευση της Ουαλίας να γίνει το πιο φιλικό προς τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έθνος στην Ευρώπη».
Δες και αυτό!