Σάββατο στην Ομόνοια και Τετάρτη στα Δικαστήρια, συμμετοχή σε εκδηλώσεις για τη δικαίωση του/της Ζακ/Zackie

Με σκοπό τη δικαίωση του/της Ζακ/Zackie, 13 συνυπογράφουσες συλλογικότητες καλούν σε μαζική παρουσία στις 13/4/2022 στις 9 π.μ. στη Δέγλερη 4, όπου και δικάζονται οι δολοφόνοι του Ζακ, της αγαπημένης μας Zackie Oh.

Στις 13/4 αναμένεται να πάρει θέση ο εισαγγελέας προτείνοντας την καταδίκη ή την αθώωση των κατηγορουμένων. Η πρόταση του εισαγγελέα θα αποτελέσει σημείο καμπής για την πορεία της υπόθεσης, δίνοντας τον τόνο για το κλίμα που θα επικρατήσει στις επόμενες δικασίμους και μέχρι την ολοκλήρωσή της δίκης. Μαζευόμαστε για να δείξουμε ότι δεν κλείνουμε τα μάτια και δεν ξεχνάμε, παρακολουθούμε την εξέλιξη της δίκης και κρίνουμε την πορεία της.

Ήδη από την ημέρα της δολοφονίας, παρακολουθήσαμε το κράτος – και ειδικά την αστυνομία – να σφυρίζει αδιάφορα όταν ένας εκ των δραστών καθάριζε με σκούπα το χώρο της δολοφονίας, όταν καθυστερούσε αδικαιολόγητα η αναζήτηση μαρτύρων, όταν ανέλαβε βουλευτής της συμπολίτευσης (και αργότερα μέλος της κυβέρνησης) την υπεράσπιση μέρους των κατηγορούμενων, όταν χωρίς δίκη απαλλάχθηκαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ που ήταν παρόντες πριν ξεψυχήσει ο Ζακ, όταν επιλέχθηκε η “βαριά σωματική βλάβη” ως κατηγορία για τους δολοφόνους.

Ακόμα και αφότου άρχισε η δίκη, το κράτος συνέχισε να δείχνει την έλλειψη επιθυμίας να εντοπιστεί μάρτυρας κλειδί για την υπόθεση. Υπήρξαμε μάρτυρες της χυδαίας προσπάθειας των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορούμενων να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να ακυρώσουν τις εικόνες που -όσα από εμάς άντεξαν- είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια στα videos που καταγράφεται η δολοφονία του Ζακ. Μέχρι σήμερα, διαβάζοντας τα πρακτικά που μας εξασφαλίζει το παρατηρητήριο ZackieOh Justice Watch, οι λέξεις θύτης και θύμα ανακατεύονται και αντιστρέφονται, σαν να μην υπάρχει ένας δολοφονημένος και μια ομάδα δολοφόνων.

Στις 13/4 μαζευόμαστε και απαιτούμε δικαιοσύνη. Απαιτούμε αλλαγή κατηγορίας από “θανατηφόρα σωματική βλάβη” σε “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο” και καταδίκη των δολοφόνων.

Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας

Justice For Zak/Zackie

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών – Transgender Support Association

ΟΛΚΕ

Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας

Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης

Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ Intersex Greece

Πολύχρωμο Σχολείο – Rainbow School

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Proud Seniors Greece (Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων 50+ Ανω)

Rainbow Seniors

Υπερήφανοι Γονείς

AMOQA

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια το Σάββατο 9 Απριλίου

Επίσης, το Σάββατο, 9 Απριλίου, στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ομόνοιας θα γίνει παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, με τραγούδια και μουσική, από την πλατεία μέχρι την οδό Γλάδστωνος, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ/ η Ζάκι.

https://twitter.com/LitsaPag/status/1512147590757953540

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!