Πρεσβύτεροι & νεότεροι LGBT ακτιβιστές φωτογραφίζονται μαζί

04/05/2017
από
Raymond Baum and Edie Windsor

Μήπως η LGBTI κοινότητα έχει πρόβλημα με την ηλικία; Μ’ άλλα λόγια, παραβλέπουμε τις εμπειρίες και τη σοφία των υπερηλίκων της κοινότητάς μας;

Whoopi Goldberg, Andy Cohen, Lance Bass και Sarah Paulson είναι μερικά από τα ονόματα εκείνων που ενθαρρύνουν νέους και τους παλιούς LGBTI ακτιβιστές να μοιραστούν ένα γεύμα μαζί.

Amir Ashour and Brent Nicholson Earle

Το SAGE, ο μεγαλύτερος οργανισμός που αφιερώνει όλο το έργο του στην υποστήριξη των ηλικιωμένων ΛΟΑΤ στις ΗΠΑ και από το 1978 εργάζεται για την υποστήριξη και βελτίωση της ζωής των μεγαλύτερων LGBTI ατόμων και των φροντιστών τους, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται SAGE Table.

Στις 18 Μαΐου, ζητά από τον κόσμο να προσκαλέσει σε γεύμα LGBTI άτομα και συμμάχους όλων των ηλικιών. Μπορεί να είναι πρωινό, brunch, φανταχτερό δείπνο εστιατορίου ή πικ-νικ στο πάρκο. Στόχος είναι να «οικοδομηθούν συνδέσεις μεταξύ γενεών, που θα κάνουν τις κοινότητές μας ισχυρότερες» .

Για να βοηθήσει στην προώθηση της εκδήλωσης, ο φωτογράφος κι ακτιβιστής Levi Jackman Foster κι ο digital strategist Michael Hoffman συνεργάστηκαν με το feed Instagram @LGBT_History ήδη από τον Αύγουστο, δημιουργώντας μια σειρά από πορτρέτα με τίτλο “The Families We Make” . Κάθε φωτογραφία δείχνει θρυλικούς ακτιβιστές και τους ήρωες της LGBTI κοινότητας με νεώτερους, επερχόμενους αγωνιστές.

Raymond Baum and Edie Windsor
Chase Haslam and Jenny Pizer

Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί θεωρεί ότι είναι τόσο σημαντικό να ενθαρρύνει τις σχέσεις μεταξύ των γενεών, ο φωτογράφος Levi Jackson Foster δήλωσε στο GSN: «Στην LGBTQ κοινότητα είναι συχνά κοινό να απομακρυνόμαστε από τη γενέτειρα οικογένειά μας, δεν είναι και πολύ συνηθισμένο να έχουμε παιδιά και πάνω από όλα, αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα είδη διακρίσεων που μας απομακρύνουν. Αν και αγνοείται από τους νέους, η γήρανση είναι αναπόφευκτη κι όταν τα μέλη της κοινότητας γερνούν, πολύ συχνά καταλήγουν με ελάχιστη βοήθεια και υποστήριξη. Οι διαγενεακές σχέσεις αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την προστασία κατά τη διάρκεια της γήρανσης, ενώ παράλληλα, εμπλουτίζουμε τη ζωή μας με νέες προοπτικές και σχέσεις» .

Jacob Tobia and Bamby Salcedo

«Όταν κάναμε τη φωτογράφιση και δημιουργήσαμε τη σειρά, παρακολουθήσαμε άτομα που μοιράζονταν ιδέες, ιστορίες και σχέδια για μελλοντικές συνεργασίες. Είδαμε κοινά σημεία σε κακουχίες, σε ιστορίες αγάπης κι επιτεύγματα – οι φιλίες σχηματίστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.
Η κοινότητά μας λείπει από αυτές τις αλληλεπιδράσεις, που αποτελούν ζωτικό συστατικό της ανθρώπινης κληρονομιάς» .

Gogo Graham and Cecilia Gentili
Jonathan Foulk and Doreena Wong

Τα πρόσωπα της σειράς περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον Edie Windsor, LGBT ακτιβιστή με έδρα τη Νέα Υόρκη από τη δεκαετία του 1960, την Bamby Salcedo, συνιδρύτρια του Μεξικανικού συνδικάτου TransLatin@ που εδρεύει στο Λος Άντζελες. Και την ακτιβίστρια του AIDS Brent Nicholson Earle.

Subhi Nahas and Gwenn Craig

Η Gwenn Craig, πρώην γειτόνισσα του Harvey Milk, υπήρξε λεσβία ακτιβίστρια στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο από τη δεκαετία του ’70. Φωτογραφίζεται μαζί με τον Subhi Nahas, συριακό πρόσφυγα που υποστηρίζει τώρα άλλους LGBTI πρόσφυγες.

Amber Whittington and Rita Gonzales

Ο νεαρός Amir Ashour, ιδρυτής της πρώτης και μοναδικής οργάνωσης LGBT+ του Ιράκ, IraQueer. Ο δικηγόρος Chase Haslam. Ο Adam Eli, διευθυντής κοινωνικών μέσων για την Gays Against Guns. Κι οι Leighton Brown και Matthew Riemer, το ερωτευμένο ζευγάρι πίσω από το @ lgbt_history του Instagram.

Ivy Bottini and Tracy Zhao
Eric Marcus (κέντρο) , Leighton Brown και Matthew Riemer

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAGE Michael Adams δήλωσε στο Gay Star News, «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα LGBT άτομα απαιτούν την βοήθεια ολόκληρης της κοινότητάς μας, από το νεότερο έως το παλαιότερο μέλος της, με συμμάχους στο πλευρό μας. Το SAGE Table είναι μια προσπάθεια για την ενίσχυση της κοινότητας μας με την οικοδόμηση ουσιαστικών συνδέσεων μεταξύ μας ».

Adam Eli and Cathy Marino-Thomas

Προκειμένου να προωθήσει περαιτέρω την εκδήλωση, η SAGE δημοσίευσε χθες βίντεο από διάσημους συμμάχους. Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Lance Bass, Chaz Bono, Andy Cohen, Whoopi Goldberg, Jane Lynch, Janet Mock, Sarah Paulson, Zachary Quinto, Sia και Holland Taylor.

Μιλώντας για την υποστήριξή της στην εκδήλωση, η Whoopi Goldberg είπε σε δήλωσή της τον Μάρτιο: «Όλοι γερνούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να βεβαιωθούμε, ότι φροντίζουμε εκείνους που έχουν έρθει πριν από εμάς, αναγνωρίζουμε ό,τι έχουν προσφέρει και μοιραζόμαστε αυτές τις εμπειρίες μ’ εκείνους που έρχονται μετά από εμάς. Στις 18 Μαΐου, θα κάνουμε όλοι μαζί αυτή τη συζήτηση» .
Δες και αυτό!