Πόσο άνετα αισθάνονται οι Έλληνες με ΛΟΑΤ+, ΑμεΑ ή Ρομά πρωθυπουργό;

25/10/2019

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που έθεσε η πρόσφατη έρευνα του ευρωβαρόμετρου είχε να κάνει με τον ανώτατο πολιτικό αξίωμα και συγκεκριμένα με το πώς θα αισθάνονταν οι Ευρωπαίοι πολίτες αν το αξίωμα αυτό βρισκόταν στα χέρια ενός ατόμου από τη ΛΟΑΤ+, την ΑμέΑ ή τη Ρομά κοινότητα.

https://avmag.gr/112860/ti-pisteyoyn-oi-eyropaioi-gia-ta-loati-dikaiomata-i-periptosi-tis-elladas/

Η Ελλάδα σε ποσοστό 49% απάντησε ότι θα αισθανόταν πολύ άνετα να εκλεγεί ένας Ρομά πρωθυπουργός, ενώ το 28% εντελώς άβολα.

Το 53% δήλωσε ότι θα ήταν πολύ άνετο με ένα τρανς άτομο πρωθυπουργό και το 24% καθόλου άνετα.

Το 54% απαντά ότι θα αισθανόταν πολύ άνετο με ένα άτομο intersex στην ελληνική πρωθυπουργία ενώ το 21% πολύ άβολα.

Πολύ άνετα αισθάνονται με το ενδεχόμενο ενός γκέι, μίας λεσβίας ή ενός bisexual πρωθυπουργού σε ποσοστό που φτάνει το 64% ενώ το 18% δηλώνει πολύ άβολα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα άτομα στην Ελλάδα δηλώνουν πολύ άνετα με την πιθανότητα να εκλεγεί μία γυναίκα πρωθυπουργός σε ποσοστό που φτάνει το 88% και ένας νέος άνθρωπος σε ποσοστό 78%.

Απόλυτα άνετα απαντούν σε ποσοστό 77% ότι θα τα έβρισκε η εκλογή ενός ανθρώπου με αναπηρία και σε ποσοστό 75% ενός ηλικιωμένου ατόμου.

Το 72% των Ελλήνων ανέφερε ότι θα ήταν πολύ άνετο με πρωθυπουργό με διαφορετικό χρώμα δέρματος από την πλειοψηφία του πληθυσμού. Το 69% θα δεχόταν με πολύ άνεση ένας πρωθυπουργό από διαφορετικό θρήσκευμα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!