Η εικαστική κουήρ έκθεση-φεστιβάλ «Πολιτική Ανυπακοή-Civil Disobedience» επιστρέφει για 16η φορά στον νέο χώρο τέχνης HGW std. για δύο σαββατοκύριακα.

Το θέμα αυτής της χρονιάς του φεστιβάλ «Πολιτική Ανυπακοή-Civil Disobedience» είναι η αλήθεια και η παραποίηση της, μύθοι, γεγονότα και ψέματα και η δύναμη που αντλείται από τη διαχείριση τους. Τι είναι αλήθεια; Εννέα εικαστικοί καλλιτέχνες θα απαντήσουν δίνοντας τη δική τους queer οπτική γωνία. Στις 18-19 και 25-26 Νοεμβρίου.

Orçun Karamustafa

Η έκθεση

Στον χώρο του HGW std. θα βρείτε εκθέματα από:

Emmanuel Barroyer, Orçun Karamustafa, Λάμπρο Κορδολαίμη, Νέλλυ & Αιμιλία, Unseethat, Πάνο Μπαλομένο, The Peacock, Ζωή Μαντά και Menelas.

DJ Hutinho

Τα εγκαίνια

Στα εγκαίνια που θα γίνουν Σάββατο 18 Νοεμβρίου 20:00-23:00 θα παίξει μουσική ο DJ Hutinho και θα παρευρεθούν πολλοί από τους καλλιτέχνες.

Ομοερωτική Ποίηση Requiem

Για 5 χρόνια η έκθεση μας συνοδευόταν από τη θρυλική παράσταση: Drag Queens read HomoeroticPoetry ένα νόθο παιδί της Άννα Γούλα και του Μενέλα που πάντρευε την τέχνη της ποίησης με την τέχνη του drag.

Λάμπρος Κορδολαίμης

Στο φουαγιέ του HGW std. θα μπορέσετε να μάθετε την ιστορία αυτής της παράστασης μέσω αποσπασμάτων από τις παραστάσεις που για 5 συναπτά έτη άφησαν συγκλόνισαν το Αθηναϊκό κοινό. Στα αποσπάσματα θα δείτε τις: Άννα-Γούλα: Melita Scabeau, Aphrodite HGW, Lala Colopee, Vanessa Cardui, Zackie Oh, Χάνι Μερκούρη, Nikolaos the Great, Smaragda, Holly Grace, Rico M.D., Darlissa Berry, Chraja, Darla Cupid, Filothei, Hollywood Volta.

«Ήσαν και οι δύο ανώμαλοι» Προβολή-Συζήτηση Κυριακή 26 Νοεμβρίου 18:00

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 18:00 σε συνεργασία με το Athens Porn Film Festival θα παρουσιάσουμε το ντοκιμαντέρ του Κώστα Πάρη «Ήσαν και οι δύο ανώμαλοι» με αγγλικούς υπότιτλους.

Το ντοκιμαντέρ καταπιάνεται με την δολοφονία του Ανέστη Παπαδόπουλου από τον σύντροφο του Χρήστο Ρούσσο.

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

Μια υπόθεση που συντάραξε την ελληνική κοινωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Με αφορμή αυτή την ιστορία έχουμε καλέσει τον queer θρύλο των media Γρηγόρη Βαλλιανάτο να μας μιλήσει για την «Queer εκπροσώπηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τα 70’s στο σήμερα» και φυσικά να συνομιλήσει με το κοινό.

Πάνος Μπαλωμένος

Λίγα λόγια για την «Πολιτική Ανυπακοή»

Η Πολιτική Ανυπακοή ξεκίνησε το 2009 ως ομαδική έκθεση φωτογραφίας ως μια εκδήλωση που ήταν μέρος της Athens Rainbow Week  που διοργανώθηκε από τον δήμο Αθηναίων. Η έκθεση έχει εξελιχθεί από τότε σε φεστιβάλ και τώρα περιλαμβάνει επίσης video art, περφόρμανς, εργαστήρια και διαλέξεις. Το φεστιβάλ είναι ένας καθορισμένος χώρος για απελευθερωμένη queer έκφραση.

Η φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι να περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα καλλιτεχνών αρκεί να έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν. Ενώ προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε διεθνείς και καταξιωμένους queer καλλιτέχνες, δεσμευόμαστε επίσης να προωθήσουμε νέους ντόπιους καλλιτέχνες. Έχει φιλοξενηθεί σε μικρούς και μεγάλους χώρους τέχνης όπως BOOZE, Athi-nice, VAULT Theatre, Heroes Bar, Αίθουσα Τέχνης Μικρών Πραγμάτων, Ρομάντσο. Η έκθεση στηρίζεται από το Κοργαλένειο-Μετσόβειο Ίδρυμα Τέχνης και Λογοτεχνίας από το 2015. 

 

Λίγα λόγια για τον χώρο HGW.std

H HGW std. είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της queer τέχνης και την υποστήριξη των queer καλλιτεχνών.

Βασικοί μας πυλώνες είναι:

Η υποστήριξη: Δωρεάν παραχώρηση του εκθεσιακού μας χώρου σε καλλιτέχνες ούτως ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Η ενδυνάμωση: Διοργάνωση και συντονισμός  ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων και workshop με σκοπό την ενδυνάμωση των καλλιτεχνών σε τομείς που αφορούν την τέχνη τους.       

Η έρευνα: Υποστήριξη, διεξαγωγή και έκδοση ερευνών και λοιπών συγγραμμάτων με θεματολογία που άπτεται της queer θεωρίας και τέχνης.

*Το Δελτίο Τύπου λόγω θεματικής περιέχει κάποιες ανακριβείς λεπτομέρειες και καλούμε το κοινό είτε να τις καταπιεί είτε να ψάξει την αλήθεια.

HGW std.: Μαυρομιχάλη 138, Αθήνα

Επιμελητής: Μενέλας Σιαφάκας

Συμπαραγωγή: Ηλίας HGW

Website: https://civildisobedience.gr/

Facebook Page: https://www.facebook.com/CivilDisobedience.Gr/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/3755188128050180/3755188141383512/

Ώρες και μέρες λειτουργίας:  Σάββατο 18 και 25 Νοεμβρίου 17:00-22:00

                                                Κυριακή 19 και 26 Νοεμβρίου 17:00-22:00

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.