Ποινή κάθειρξης 10 ετών στους δύο ενόχους για τη δολοφονία του Ζακ

Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε κάθε κατηγορούμενο για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου επέβαλε ομόφωνα το δικαστήριο.

Πριν λίγα λεπτά επέστρεψε στην αίθουσα του δικαστηρίου το προεδρείο που διεξάγει τη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το 2018.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι ομόφωνα επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 10 ετών σε κάθε κατηγορούμενο. Προηγουμένως είχε κηρύξει ενόχους τους Δημόπουλο (κοσμηματοπώλη) και Χορταριά (μεσίτη) για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή. Μάλιστα, λόγω ηλικίας, είχε προτείνει ο Δημόπουλος να εκτίσει την ποινή του με κατ’ οίκον περιορισμό.

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση του δικαστηρίου για το πώς θα εκτίσουν την ποινή τους οι δύο ένοχοι, η πλευρά της υπεράσπισης αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Τελικά, στις 16:38 ομόφωνα το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα ισχύ η τυχόν ασκηθησόμενη έφεση από τους κατηγορούμενους Χορταριά και Δημόπουλο.

Μάγδα Φύσσα προς αστυνομικούς: «Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνετε για 600 ευρώ;»

Ένταση επικράτησε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας μετά την απόφαση για την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου λίγο πριν εκπνεύσει, για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά το άκουσμα της απόφασης αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας “Ντροπή”. Ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί.

Ωστόσο, κατά την έξοδο της από την αίθουσα οι φρουροί απώθησαν με τις ασπίδες τους τη Μάγδα Φύσσα και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

«Μπράβο παιδιά. Τα καταφέρατε για άλλη μια φορά. Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνετε για 600 ευρώ; Πόσο ξεφτίλες; Ντροπή σας. Από φονιάδες μέχρι ξεφτιλισμένοι», φώναξε η Μάγδα Φύσσα κατά των αστυνομικών.

Έξω από το δικαστήριο, πλήθος αλληλέγγυων φώναζε συνθήματα για τον Ζακ Κωστόπουλο και τον Παύλο, ενώ επικράτησε γενικευμένη ένταση.

https://avmag.gr/324772/ypothesi-zak-enochoi-dimopoylos-kai-chortarias-athooi-oi-astynomikoi/

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!