Ποδηλάτισσα που βγήκε δεύτερη σε αγώνα δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει που η νικήτρια είναι τρανς

23/05/2023
από
Μια ποδηλάτισσα που ήρθε δεύτερη σε έναν αγώνα, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο που η νικήτρια είναι τρανς, διαψεύδοντας έτσι τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων ότι οι συναγωνίστριες εμπόδισαν τη νικήτρια στο βάθρο.

Η Lesley Mumford κέρδισε τον αγώνα Desert Gravel Co2Ut, μια διαδρομή 100 μιλίων από το Κολοράντο στη Γιούτα, στην ηλικιακή ομάδα 40-49, τον Απρίλιο του 2023 με χρόνο 06:28:01. Η Lindsey Kriete κατέλαβε τη δεύτερη θέση και η Michelle van Sickle ήταν τρίτη.

Η Mumford κατέλαβε στη συνέχεια την έκτη θέση στη γενική κατηγορία γυναικών, αλλά είχε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο για την ηλικιακή της κατηγορία, κάτι που έκανε μόνη της, επειδή οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες είχαν αποχωρήσει από τον χώρο.

«Δεν έχω ιδέα γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι έφυγαν πριν από τα βραβεία, αλλά το έκαναν», έγραψε σε μια ιδιωτική πλέον ανάρτηση στο Instagram.

Τα δεξιά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αναφερθούν στους ισχυρισμούς ότι οι Kriete και Van Sickle μποϊκοτάρισαν το βήμα επειδή η Mumford είναι τρανς.

Αλλά η επιλαχούσα Kriete έχει πλέον αρνηθεί σθεναρά κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στη dailymail.com την Παρασκευή (19 Μαΐου), η Kriete δήλωσε: «Ήξερα ότι δεν είχα τοποθετηθεί στην πρώτη τριάδα γενικής κατάταξης, οπότε δεν έμεινα εδώ. Περίμενα να τελειώσουν οι φίλοι μου, πήγαμε να πιούμε μιας μπύρα, φάγαμε λίγο φαγητό και μετά πήγαμε πίσω για να κάνουμε ντους και να κοιμηθούμε».

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρχε κάποιο σκόπιμο σχέδιο για μποϊκοτάζ των βραβείων, είπε: «Δεν με νοιάζει καθόλου αν η νικήτρια ήταν τρανς- τι σημασία έχει αυτό;».

Η Mumford αντιμετώπισε αντιδράσεις μετά τη νίκη της, με τρανσφοβικούς χρήστες του Twitter να ισχυρίζονται ότι «έκλεψε», ενώ της έκαναν misgendering.

Η παρουσιάστρια του SiriusXM, Megyn Kelly, η οποία στο παρελθόν εργαζόταν στο Fox News και έχει μιλήσει ανοιχτά για τις τρανς αθλήτριες, υποστήριξε ότι «η γυναικεία ποδηλασία έχει σχεδόν εξαφανιστεί» και ότι η Mumford αγωνίστηκε για να «κλέψει» τα μετάλλια.

Ως απάντηση στον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, ο Desert Gravel ανέβασε δημόσια δήλωση στο Facebook.

Ένας εκπρόσωπος του διαγωνισμού επανέλαβε τη δήλωση της Kriete σχετικά με το ότι οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες είχαν απλώς φύγει για να πάρουν φαγητό και όχι ως μορφή διαμαρτυρίας.

Σε καμία στιγμή καμία συμμετέχουσα δεν μας ανέφερε οποιαδήποτε ανησυχία ή διαμαρτυρία κατά των αποτελεσμάτων», ανέφερε η ανάρτηση. «Επιβεβαιώσαμε ότι η νικήτρια της ηλικιακής ομάδας μπορεί να συμμετάσχει στον αγώνα ως γυναίκα δρομέας, σύμφωνα με τους κανόνες της USA Cycling και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

«Καθώς δεν είχαμε επίγνωση αυτής της κατάστασης ή των ανησυχιών που μπορεί να δημιούργησε και καθώς δεν είχαμε κανόνες που να αποκλείουν τρανς ή non-binary άτομα, τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα θα παραμείνουν ως έχουν».

Ο εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι ο διαγωνισμός «υποστηρίζει πλήρως τις διαφορές απόψεων» και κατανοεί ότι «μπορεί να μην αρέσουμε στον κόσμο εμείς ή οι εκδηλώσεις μας».

Ωστόσο, το Desert Gravel και το Co2uT «δεν επιτρέπουν, προωθούν, επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν ρητορική ή σχόλια μίσους στη ζωή μας ή στα κοινωνικά μας κανάλια», πρόσθεσαν.

«Το πιστεύουμε όταν λέμε ‘Ανήκεις εδώ’, μέχρι το σημείο που κάποιος δεν μπορεί να ανήκει εδώ με σεβασμό. Εργαζόμαστε συνεχώς για να κάνουμε τις εκδηλώσεις μας ένα μέρος για διασκέδαση, ένα μέρος για όλους τους ανθρώπους».
Δες και αυτό!