Σε νέες τρανσφοβικές δηλώσεις προχώρησε η Caitlyn Jenner

19/03/2024
από
Η πρώην ολυμπιονίκης, Caitlyn Jenner, δήλωσε ότι οι τρανς γυναίκες δεν είναι «αληθινές γυναίκες» και ζήτησε να επανέλθει ο έλεγχος χρωμοσωμάτων στον αθλητισμό.

Από τότε που έκανε δημόσιο coming out ως τρανς το 2015, η 74χρονη Jenner έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις για τις τρανσφοβικές δηλώσεις της.

Η Jenner – που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ – έχει υποστηρίξει τους περιορισμούς που επιβάλλονται στις τρανς αθλήτριες που αγωνίζονται σε γυναικείες κατηγορίες, έχει επικρίνει τη «woke κουλτούρα» και τη «ριζοσπαστική πολύχρωμη μαφία» – ό,τι κι αν είναι αυτό.

Συζητώντας το θέμα των τρανς αθλητών, η Jenner και η πρώην Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια Sharron Davies, η οποία επίσης κάνει αντί-τρανς εκστρατεία, συναντήθηκαν για ένα αφιέρωμα στην Telegraph.

Στο αφιέρωμα μίλησαν για τις ολυμπιακές τους καριέρες και τα υποχρεωτικά «τεστ φύλου» στα οποία έπρεπε να υποβληθούν πριν αγωνιστούν, ενώ αναπαρήγαγαν και μια αντί-τρανς ρητορική.

«Έχω μια μικρή κάρτα από το ’76 που ήταν μια εξέταση φύλου, και ήταν τόσο απλή, απλά μια μικρή μπατονέτα στο εσωτερικό του στόματός σου μια φορά στη ζωή σου, επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν το βιολογικό τους φύλο», είπε η Davies.

Η Jenner δήλωσε ότι «πιέζει» για την επιστροφή αυτών των τεστ στον αθλητισμό, λέγοντας ότι αν «συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, θα είναι λίγο πολύ το τέλος του γυναικείου αθλητισμού όπως τον ξέρουμε».

«Είμαι κάποια που πέρασε μια ολοκληρωτική αλλαγή και μπορώ ακόμα να χτυπήσω μια μπάλα του γκολφ για 280 μέτρα», συνέχισε η Jenner.

«Γνωρίζω τις επιδράσεις των γυναικείων ορμονών στο σώμα, έχει μια μικρή επίδραση, αλλά δεν είναι σημαντική επίδραση και σίγουρα όχι αρκετή για να το κάνει ισόπαλο».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Jenner συνέχισε εκφράζοντας ακόμα περισσότερα αντί-τρανς σχόλια και μια ρητορική εσωτερικευμένης τρανσφοβίας.

«Συνεχίζουν να λένε “Ω, είμαι μια πραγματική γυναίκα, είμαι μια πραγματική γυναίκα” και εγώ λέω “Όχι, δεν είσαι”», δήλωσε η Jenner.

«Θα χρησιμοποιώ τις προτιμώμενες αντωνυμίες σου, θα σε αντιμετωπίζω ως γυναίκα, μπορείς να τρέχεις και να ντύνεσαι και να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν έχω τίποτα εναντίον αυτού, είναι μια χαρά, αλλά βιολογικά είσαι ακόμα άνδρας».

Πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου να εξηγήσω – είμαι βιολογικά άνδρας, εντάξει; Είμαι XY. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το αλλάξω αυτό. Αν πιστεύετε στη δυσφορία φύλου, και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν, συνειδητοποιείτε ότι δεν είναι ασθένεια, είναι μια ψυχική κατάσταση, όπως ακριβώς κάποιοι άνθρωποι είναι αριστερόχειρες και κάποιοι δεξιόχειρες, είναι κατά κάποιο τρόπο ο τρόπος που γεννιέσαι και αυτό το αντιμετώπισα σε όλη μου τη ζωή.

«Θεωρώ τον εαυτό μου τρανς άτομο, είμαι ακόμα γενετικά άνδρας, άλλαξα όλες τις ταυτότητές μου μέχρι και το πιστοποιητικό γέννησής μου, οπότε τεχνικά ναι, είμαι γυναίκα, αλλά από την άλλη ξέρω ότι δεν είμαι».
Δες και αυτό!