Η Αριάνα Γκράντε κατά του Τραμπ μετά τη χρήση τραγουδιού της σε αντί-τρανς βίντεο

24/08/2026
από
Μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο του «Team Trump» στο TikTok, όπου χρησιμοποιήθηκε το τραγούδι της Αριάνα Γκράντε, «We Can’t Be Friends (Wait for Your Love)» για να συνοδέψει μηνύματα κατά των τρανς ατόμων, η τραγουδίστρια ζήτησε από την ομάδα που οργανώνει την εκστρατεία του τρανσφοβικού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική της. 

Το βίντεο, που αναρτήθηκε την Πέμπτη, δείχνει τον Τραμπ να περπατά προς μια εξέδρα ομιλητή, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα: «Εγώ και η αλήθεια μου καθόμαστε σιωπηλοί… Οι άνδρες δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και δεν θα πρέπει ποτέ να αγωνίζονται σε γυναικεία αθλήματα». Η λεζάντα προσθέτει: «Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι αμφιλεγόμενο!», ενώ η ανάρτηση συνοδεύεται και από τα hashtags «#trump #arianagrande #maga».

Η Γκράντε απάντησε απευθείας στα σχόλια, γράφοντας: «Μην ξαναχρησιμοποιήσετε ποτέ τη μουσική μου. Επίσης, η αλήθεια σας είναι ψευδής.»

Οι θαυμαστές της στα σχόλια ανέφεραν ότι η απάντησή της είχε διαγραφεί, γι’ αυτό και μοιράστηκαν στιγμιότυπα οθόνης που την επιβεβαιώνουν.

Σύμφωνα με μεταγενέστερες αναφορές, το τραγούδι τελικά αφαιρέθηκε από το βίντεο, το οποίο έκτοτε έχει τεθεί σε σίγαση, αφού η ομάδα της Γκράντε κατάφερε να εμποδίσει την οργανωτική ομάδα της εκστρατείας του Τραμπ να το χρησιμοποιήσει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η δισκογραφική της εταιρεία, «Republic», εργαζόταν αδιάκοπα μέχρι να πετύχει την αφαίρεσή του.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά από ένα ξεχωριστό περιστατικό τον Ιούνιο, όταν ο Λευκός Οίκος χρησιμοποίησε μια εκδοχή του τραγουδιού της «Bye» του 2024, σε ανάρτηση στο TikTok, η οποία έδειχνε πράκτορες της ICE (Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων), να συλλαμβάνουν και να περνούν χειροπέδες σε ανθρώπους.

Τότε η Γκράντε είχε γράψει στα σχόλια: «Παρακαλώ, μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά τη μουσική μου σε σχέση με αυτές τις βάρβαρες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες ανοησίες. Γαμώ την ICE.»

Η διασημη τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή μέσα από τις σειρές «Victorious» και «Sam & Cat», ενώ αργότερα υποδύθηκε την Γκλίντα στη σειρά ταινιών «Wicked», δεν είναι η πρώτη καλλιτέχνιδα που αντιδρά κατά της «Team Trump» για τη χρήση της μουσικής της. 

Καλλιτέχνες όπως οι SZA, Σαμπρίνα Κάρπεντερ, Τζες Γκλιν, Ολίβια Ροντρίγκο, Σελίν Ντιόν και οι ABBA έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν η μουσική τους να συνδέεται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ή τις προεκλογικές του εκστρατείες.

Το γεγονός ότι η Γκράντε αντέδρασε στη χρήση της μουσικής της που βρέθηκε να συνοδεύει βίντεο με τρανσφοβικά μηνύματα της κυβέρνησης, δεν αποτελεί έκπληξη.

Η σταρ είναι ένθερμη σύμμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τη δημόσια πλατφόρμα της για να υπερασπιστεί την κοινότητα. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει προηγουμένως, η ίδια απομακρύνθηκε από την καθολική πίστη με την οποία μεγάλωσε, εξαιτίας της στάσης της Καθολικής Εκκλησίας απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα.




Δες και αυτό!