Μου αρέσουν τα παιχνίδια γυμναστικής. Μπορεί μετά από ένα διάστημα να τα σταματάω, γιατί δεν είμαι πολύ μεγάλος fan της γυμναστικής, παρόλα αυτά το Nintendo Switch μας έχει χαρίσει αρκετούς τίτλους, που προσπαθούν να μας κρατήσουν σε φόρμα με τον βασιλιά αυτών των παιχνιδιών, το Ring Fit Adventure. Μπορεί, όμως, το Fitness Boxing 2:Rhythm & Exercise να αναμετρηθεί μαζί του;

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η απάντηση είναι όχι. Δυστυχώς, το Fitness Boxing 2 δε μεταφέρει, κατά τη γνωμη μου, ούτε τον διασκεδαστικό χαρακτήρα του Ring Fit Adventure, ούτε την καθολική εκγύμναση του σώματος, καθώς, όπως καταλάβατε από τον τίτλο του ,περιορίζεται στο να γυμνάζεσαι με το να ρίχνεις μπουνιές στον αέρα.

Για αρχή να πω ότι βρίσκω λίγο αχρείαστη την όλη εμφάνιση του παιχνιδιού. Τα flashy backgrounds είναι λίγο αποπροσανατολιστικά, ενώ ο σχεδιασμός των δύο οριζόντιων μπάρων, που σου λένε πότε να ρίξεις μπουνιές είναι λίγο αχρείαστος. Καταλαβαίνω την χρησιμότητά του, απλά νομίζω ότι έχει τοποθετηθεί με αυτό τον τρόπο προκειμένου να καλύψει τον πολύ μεγάλο κενό χώρο που υπάρχει στην οθόνη σου. Νομίζω ότι σ΄αυτό το είδος θα του ταίριαζε μια πιο καθαρή σχεδίαση, όπως αυτήν του Wii Fit.

Εικόνα: Nintendo

Ας πάμε να εξετάσουμε τώρα to gameplay. Δεν ξέρω κι εδώ αν έχω πολλά να πω. Θα μου πείτε παιχνίδι boxing είναι, τι περιμένεις; Πολλά, θα απαντούσα. Πέρα από το γεγονός ότι τα motion controls δε λειτουργούσαν με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά στα uppercuts, το παιχνίδια είναι αρκετά επαναλαμβανόμενο, σε σημείο που είναι σαν να σου λέει ξεκάθαρα “Αθλήσου! Γι’ αυτό έχεις αυτό το παιχνίδι, τίποτα παραπάνω”, και για εμένα αυτό δεν είναι αρκετά παρακινητικό. Με το Ring Fit Adventure ρε παιδί μου, δεν καταλάβαινες τόσο ότι γυμναζόσουν. Είχες τέρατα να πολεμήσεις, πίστες να προχωρήσεις, και περνούσες αρκετή ώρα έχοντας στον νου σου ότι παίζεις, όχι ότι αθλήσε. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει εδώ.

Ο περιορισμένος αριθμός τραγουδιών, τα οποία μετά από ένα σημείο τα βαριέσαι, σε συνδυασμό με την κενή βαρετή οθόνη, σου λέει στα μούτρα: “Σήκω να γυμναστείς βρε χαρχάλο και άσε τα μελομακάρονα στη θέση τους”. Και άντε και σηκώνομαι, και άντε ρίχνω μπουνιές στο περίεργο instrumental, που υποθέτω έγινε έτσι, γιατί δεν υπήρχαν τα πνευματικά δικαιώματα Girls Just Wanna Have Fun. Τι κερδίζω; Ένα συνολάκι για τον χαρακτήρα μου και μάλιστα ψιλοκίτς; Τόσο αξίζει ο ιδρώτας μου; Ευχαριστώ, αλλά προτιμώ να ξαναγυρίσω στα μελομακάρονα.

Εικόνα: Nintendo

Πέρα από την πλάκα, αν ψάχνεις ένα παιχνίδια για να γυμναστείς, επειδή έχεις βαρεθεί το Ring Fit Adventure, δεν έχεις να χάσεις κάτι με αυτόν τον τίτλο. Από την άλλη, σαν εναλλακτική, μπορώ να σου προτείνω το Just Dance 2021, που βγήκε πριν από λίγο καιρό. Από εσένα εξαρτάται αν θα σου αρέσει αυτός ο τίτλος. Ίσως, έχεις καλύτερη σχέση με την γυμναστική από ό,τι εγώ και τον απολαύσεις καλύτερα. Δεν ξέρω… Εγώ πάντως θα το σκεφτόμουν αρκετά πριν σκάσω 50 ευρόπουλα για ένα τέτοιο παιχνίδι. Ίσως, να περιμένεις για καμία έκπτωση καλύτερα σε κάποιους μήνες;

Βαθμολογία: 4/10