Χορεύουμε και πιανόμαστε με το Just Dance 2021 | Review

23/11/2020

ΑΑΑΑααα!!!

Το παραπάνω επιφώνημα δεν μπορεί να περιγράψει πόσο εκστασιασμένος είμαι με το Just Dance 2021 για το Nintendo Switch. Είμαι μεγάλος φαν των Just Dance παιχνιδιών και παίζω αυτήν τη σειρά από τον πρώτο τίτλο που είχε κυκλοφορήσει στο Wii. Ίσως να μην καταλαβαίνετε τον ενθουσιασμό μου, έως και να απορείτε λίγον γιατί τόσος ενθουσιασμός για ένα παιχνίδι που “απλά χορεύεις”.

Αν δεν έχεις παίξειν έστω μια φορά ένα τέτοιο παιχνίδι, ίσως να μην καταλάβεις ποτέ τι εννοώ. Πίστεψε με, ωραία τα rpg παιχνίδια, τα παιχνίδια στρατηγικής και παιχνίδια με τα ωραία γραφικά, αλλά κάποια στιγμήν ρε παιδάκι μουν κάνε ένα διάλλειμμα, να παίξεις κάτι χαλαρό. Χαλαρόν από την άποψη ότι δεν απαιτεί πολύ σκέψη για να το παίξεις. Απλά, δένεις το Joy-con στα χέρια σου και ακολουθήσεις τις κινήσεις του ατόμου στην οθόνη.

Ετοιμάσου, όμως, να ιδρώσεις και να γυμναστείς, γιατί ωραίος ο χορός, αλλά μια μικρή γυμναστική θα την κάνεις. Και να σου πω και κάτι, εγώ στην καραντίνα τη χρειαζόμουν λίγο, γιατί όλη μέρα δουλειά, σειρές, ταινίες και φαγητό, δε θέλει και πολύ. Ήθελα κάτι, ρε παιδί μου, να με σηκώσει λίγο από τον καναπέ. Είχε πιαστεί ο κώλος μου! Στην πρώτη καραντίνα είχα το Ring Fit Adventure να με γυμνάζει, σε αυτή έχω το Just Dance 2021. Αναρωτιέμαι, τι θα γίνει αν ξαναπιάσω το Ring Fit Adventure και τα παίζω συνδιαστικά…

Άσε που δε θα καταλάβεις πόση ώρα χοροπηδάς πάνω κάτω σαν το κατσίκι. Την πρώτη μέρα που έπαιξα με τον τίτλο κωλοχτυπιόμουνα κανένα δύωρο, χωρίς να καταλάβω πώς πέρασε η ώρα. Είχα πάρει και τον σύντροφο μου παρέα και χορεύαμε από το “Rain on Me” μέχρι το “Till the world ends”. Καταλάβατε, ότι πιο gay pop music culture υπάρχει! Και μετά, με την Just Dance Unlimited συνδρομή, που σου ξεκλειδώνει περισσότερα τραγούδια, πέρα από αυτά που έχει το Just Dance 2021, δώστου οι Abba, δώστου η Beyonce, δώστου το Crucified από τους Army of Lovers (που είναι το τραγούδι μας και το ξέρουμε να το κάνουμε απ’ έξω, χωρίς καν παίζουμε), την κάψαμε την πίτσα που είχαμε παραγγείλει.

Οφείλω να ομολογήσω ότι τα νέα τραγούδια του φετινού Just Dance είναι πιο κοντά στα δικά μου γούστα. Ίσως, επειδή έχει περισσότερα νέα hits και λιγότερα παιδικά. Όχι ότι είναι χάλια τα παιδικά (το λέω εγώ που δεν έχω αφήσει τραγούδι για τραγούδι της Disney που να μην έχω παίξει), απλά ίσως δεν απευθύνονται σε όλα τα άτομα.

Η αλήθεια είναι ότι το Just Dance 2021 είναι ιδανικό να το παίξεις με παρέα, ή σε κάποιο party, καθώς είναι εξίσου διασκεδαστικό το να βλέπεις και κάποιο άτομο να προσπαθεί να χορέψει. Ναι, ξέρω με τον κορονοϊό είναι λίγο δύσκολο αν μένετε μόνα σας, αλλά πιστέψτε με, ένας τέτοιος τίτλος πρέπει, όπως και δήποτε, να υπάρχει στη συλλογή σας. Αν δεν έχετε παρέα, θα το ευχαριστηθείτε άνετα και μόνα σας. Επίσης, έχει και online που μπορείτε να ανταγωνιστείτε με άλλα άτομα που παίζουν από όλον τον κόσμο.

Δεν ξέρω τι review περιμένατε. Το παιχνίδι είναι αρκετά απλό για να το παίξεις, και λίγο πολύ και ο τίτλος του, σου λέει τι να περιμένεις από αυτό. Αλλά, όπως έχω τονίσει και σε άλλα review που έχω γράψει, ένα παιχνίδι δεν είναι τα γραφικά του και η πολυπλοκότητα του, αλλά η εμπειρία και η διασκέδαση που σου προσφέρει. Τέτοια παιχνίδια τα βάζω λίγο περισσότερο στην καρδιά μου και ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και το Just Dance 2021.




Δες και αυτό!