Κύπρος: Ομοφοβικά σχόλια για ΛΟΑΤΚΙ+ βιβλίο που δόθηκε σε νηπιαγωγείο

21/02/2024
από
Μετά από έντονες ομοφοβικές αντιδράσεις, το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου απέσυρε βιβλίο με θέμα τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες, που είχε δοθεί σε νηπιαγωγείο της Κύπρου.

Ένα χρόνο πριν, ο Σύνδεσμος Γονέων έκανε μια δωρεά 50 βιβλίων στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, μεταξύ των οποίων κι αυτό για τις πολύχρωμες οικογένειες.

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ Οικογένεια είναι... 女 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ حال διόπτρα‎"‎

«Ο Γιωργής έχει στην τάξη του ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια οικογένεια με αγάπη και ασφάλεια. Έχει δύο μαμάδες. Και αγαπούν πολύ το παιδί. Και το φροντίζουν. Και το παιδί μεγαλώνει ευτυχισμένο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βιβλίο που τόσο ενόχλησε τους ομοφοβικούς.

Με αφορμή αυτό λοιπόν, οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» έστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, με θέμα το «ανάρμοστο και ανήθικο υλικό σε νηπιαγωγεία».


«Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα.

«Τονίζουμε, ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιες ύπουλες προσπάθειες ψυχικού εκφυλισμού των παιδιών μας και προαγωγή τους στα ψυχανώμαλα πρότυπα του οποιουδήποτε», γράφουν μεταξύ άλλων στην ομοφοβική και κακοποιητική επιστολή.

Σύμφωνα με το AlphaNews της Κύπρου, ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Μάριος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι «φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί», καθώς και ότι πλέον έχει αποσυρθεί.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση Accept Κύπρου καταδίκασε το ομοφοβικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για μια «δικτατορία μεγάλης μερίδας πολιτών», η οποία καταλήγει να συρρικνώνει το κράτος δικαίου.

Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο που λέει "που και Έχει Και τ K"

Ακολουθεί η ανάρτηση της Accept Κύπρου στο Facebook:

«Οι @rainbowfamiliescy της Κύπρου αναρωτιόνται τι το ανάρμοστο κι ανήθικο έχουν οι οικογένειες τους…

Ενώ στην Ελλάδα ψηφίζεται ένας ιστορικός νόμος για τον πολιτικό γάμο/ τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα, στην Κύπρο η ομοφοβία και το μίσος συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαίως.

Η δικτατορία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών συνεχίζεται και αποσπά τη μια επιτυχία μετά την άλλη. Βιβλία αποσύρονται, ακτιβιστές στοχοποιούνται, η δημόσια ρητορική μίσους γεμίζει βιβλιοθήκες και οι εκπαιδευτικοί τρομοκρατούνται.

Πρόσφατα το Γραφείο Τύπου, Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  (ΥΠΑΝ) κυκλοφόρησε ερωτηματολόγιο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Εμείς θα αναφέρουμε στο ΥΠΑΝ αυτό που ήδη γνωρίζει: ότι από τον Covid και μετά, το κομμάτι της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για τα ΛΟΑΤΚΙ θέματα πολύ απλά δεν γίνεται. Κανένας εκπαιδευτικός δεν ειναι διαθετειμένος να διαπομπευθεί δημόσια σε διάφορες ιστοσελίδες της ακροδεξιάς επειδή απλά είπε ότι υπάρχουν οικογένειες με ομόφυλους γονείς. Κι αυτό με τις ευλογίες του ΥΠΑΝ που αποσύρει βιβλία πλέον, λες και είμαστε στην Ουγγαρία. 

Η απραξία και έμμεση υποστήριξη της πολιτείας σ’ αυτές τις δικτατορικές φωνές φοβίζει και κλείνει σιγά σιγά τα ελάχιστα στόματα των προοδευτικών εκπαιδευτικών.

Η ακτιβιστική Κοινωνία Πολιτών αποσύρεται, οι ΛΟΑΤΚΙ παραμένουν ή μπαίνουν πίσω στην ντουλάπα, και το κράτος δικαίου συρρικνώνεται μέσα στις φωνές και απειλές της νεο-δικτατορίας της ακροδεξιάς».
Δες και αυτό!