Ο Ricky Martin επισκέφθηκε το μνημείο του Pulse Massacre την Τρίτη (15 Σεπτεμβρίου) για να τιμήσει τις 49 queer και Latinx ζωές που χάθηκαν στη φρικτή επίθεση στο Ορλάντο.

Φόρος Τιμής

Ο 48χρονος Martin, καθώς και ο τραγουδιστής του «Despacito» Luis Fonsi, επισκέφτηκαν το μνημείο του Ορλάντο της Φλόριντα και έκανε έκκληση στους Αμερικανούς να ψηφίσουν για τον Biden-Harris τον Νοέμβριο.

Ανέβασε φωτογραφίες του από την επίσκεψη και έγραψε στο Twitter: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ και δε θα αφήσουμε ποτέ το μίσος να κερδίσει.»

Η στήριξη στον Joe Biden

Ο Martin πέρασε από το σημείο, στη διαδρομή του για τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αφιερωμένη στον Ισπανικό Μήνα Κληρονομιάς, με τον Joe Biden, στο Κίσιμι.

Ο Biden έχει συγκεντρώσει ένα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξή του μπλοκ στην ψηφοφορία από την Latinx κοινότητα έχει αποδειχθεί πρόκληση.

Ο Martin κάλεσε τους κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο να ψηφίσουν τον Biden, λέγοντας: «Πιστεύει ότι όλες/οι έχουν μια θέση σε αυτήν τη χώρα, ανεξάρτητα από το πού γεννηθήκατε, πώς μοιάζετε, ή ποιον αγαπάτε.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky Martin (@ricky_martin) στις

«Κάνοντας ό, τι είναι απαραίτητο για την ευημερία των κοινοτήτων μας στις ΗΠΑ» , πρόσθεσε σε μια ανάρτησή του στο Instagram.

Η φρικτή εκείνη νύχτα

Τις πρώτες πρωινές ώρες τις 12ης Ιουνίου του 2016 ο 29χρονος Omar Mateen βρέθηκε στο Pulse και ξεκίνησε μια θανατηφόρα επίθεση. Σκότωσε 49 άτομα και άφησε 53 άτομα τραυματισμένα. Πέθανε στο σημείο, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από την αστυνομία. Ήταν η χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Τρία χρόνια μετά, ο πρόεδρος του onePULSE Foundation, Earl Crittenden, είχε μιλήσει για το πένθος μιας ολόκληρης κοινότητας. Είχε πει χαρακτηριστικά: “Έπρεπε να πενθήσουμε. Και μετά να μετατρέψουμε αυτό το πένθος σε μια ασπίδα για να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Αυτό βρίσκεται μέσα στις ψυχές μας.” 

Τέσσερα χρόνια από το αιματοκύλισμα στο Pulse Club του Ορλάντο