Ο Παύλος Χάππιλος, η γκέι εκπροσώπηση του φετινού MasterChef, αποχώρησε χθες από το παιχνίδι, όμως πριν φύγει αφού μοιράστηκε κάτι από τον εαυτό του, θέλησε να απευθυνθεί με όλα τα άτομα που αισθάνονται διαφορετικά, και στους γονείς όλων των διαφορετικών παιδιών.

Ο Παύλος Χάππιλος είπε για ένα κομμάτι του εαυτού του:

«Επειδή πολλοί άνθρωποι στη ζωή μου δε μου δώσανε ποτέ την αγάπη που περίμενα, πολλές φορές πίστευα ότι δεν το άξιζα και, ξέρεις αυτό σου μένει ρε παιδί μου μετά. Κι όταν κάποιος σου δίνει την αγάπη που δεν περιμένεις, κάπως χτυπάει αυτό το «γιατί το κάνει τώρα αυτός ο άνθρωπος, αφού εγώ δεν την αξίζω». Αλλά προσπαθώ να το δουλέψω αυτό γιατί θέλω να πιστεύω ότι την αξίζω.» 

Προς όλα τα άτομα που αισθάνονται διαφορετικά είπε:

«Ήταν πολύ ωραίο το ταξίδι του MasterChef. Έμαθα πολλά και για μένα και για τους άλλους και για το τι μπορώ να καταφέρω. Αυτό που θέλω να πω σε όλους εκεί έξω που νιώθουν διαφορετικοί – ό,τι διαφορετικό κι αν είναι αυτό, είτε σωματικό, είτε νοητικό, είτε σεξουαλικό, οτιδήποτε: Δε θέλω ποτέ να νιώθετε ότι η διαφορετικότητά σας είναι μειονέκτημα. Η διαφορετικότητα είναι χάρισμα. Κι όταν το αντιληφθείς εσύ ο ίδιος ότι είναι χάρισμα, τότε θα το αντιληφθεί και όλος ο κόσμος. […] Και μη μειώνετε ποτέ τον εαυτό σας. Η διαφορετικότητά σας δε σας κρατάει πίσω. Κάντε αυτό που θέλετε και αυτό που νομίζετε ότι είναι το καλύτερο και όλα θα πάνε καλά.» 

Προς τους γονείς των διαφορετικών παιδιών τους είπε:

«Και στους γονείς όλων αυτών των διαφορετικών παιδιών, θέλω να πω, να αγαπάτε τα παιδιά σας. Γιατί είναι δύσκολη η ζωή για τους διαφορετικούς ανθρώπους και μην τους την κάνετε πιο δύσκολη.» 

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Παύλου μπορείτε να το δείτε από το 02:45:56 κάνοντας κλικ εδώ στο επεισόδιο 83 του πέμπτου κύκλου του MasterChef.

Παύλος Χάππιλος: “Όταν δεν έχεις το βίωμα δεν πρέπει να μιλάς”