Ο Παύλος και η γκέι εκπροσώπηση στο MasterChef

16/03/2021

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που ο Παύλος Χάππιλος μπήκε στο ΜasterChef, μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Φυσικά και δεν είναι το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤ+ άτομο που αποφασίζει να πάρει μέρος κάποιο ελληνικό ριάλιτι. Η διαφορά, όμως, με τον Παύλο είναι ότι ο ίδιος μέσα στο παιχνίδι επιλέγει αρκετά συχνά να αναφέρεται στο τι σημαίνει να είσαι ΛΟΑΤ+ σε κοινωνίες, όπως η κυπριακή και η ελληνική. 

Όπως, τότε που μίλησε για το coming out του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την οικογένειά του …

τότε που μίλησε για την απόρριψη που συχνά βιώνουν οι γκέι …

και τότε που μίλησε για τις αρνητικές συμπεριφορές της κοινωνίας απέναντι στα γκέι και τρανς άτομα.

Γνωρίζω ότι τα ριάλιτι δεν ανήκουν στην ομάδα των λεγόμενων “ποιοτικών” τηλεοπτικών προγραμμάτων. Κάποιες φορές, όμως, καταφέρνουν να αποτυπώσουν την καθημερινότητα της διαφορετικότητας πολύ καλύτερα απ΄αυτά τα (ποιοτικά) προγράμματα. Όπως στην περίπτωση του Παύλου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!