Η συμμετοχή του Αιμίλιου στο Masterchef και τα σημαντικά μηνύματά της

18/01/2023
από
Ο Αιμίλιος από την Αγία Νάπα μαγείρεψε για τους τρεις κριτές και δεν δίστασε να μιλήσει για όλα τα εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα τρανς άτομα.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε χθες, μίλησε για το bullying που έχει δεχτεί στη ζωή του και για όλες τις φορές που ένιωσε ότι η ταυτότητά του δεν γίνεται σεβαστή από την κοινωνία.

«Είμαι τρανς και με αποκαλούσαν με το όνομα της ταυτότητας κυρίως ή πολλές φορές το έκαναν σκόπιμα. Κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται και δεν το δέχονται για διάφορους λόγους. Το να το συνειδητοποιήσω εγώ ήταν πανεύκολο. Το να το μεταδώσω, να το πω και να το δείξω ήταν το δύσκολο. Τώρα να είσαι κάπου που δεν νιώθεις άνετα και να καταπιέζεις μια ζωή τον εαυτό σου για να είναι ο οποιοσδήποτε εντάξει; Καταπιέζεις εσένα. Αν ζεις μια ζωή για να είναι οι άλλοι χαρούμενοι, τι την ζεις;», είπε αρχικά ο Αιμίλιος.

«Ξεκίνησα την φυλομετάβαση τον Αύγουστο και πρέπει να παρακολουθείς ταυτόχρονα πολλούς γιατρούς… Δεν είμαι για να είμαι αυτό. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου σε άλλο σώμα. Το μέσα είναι το ίδιο. Το χρηματικό έπαθλο είναι στην ουσία το ποσό της μεγάλης εγχείρησης. Στην ουσία η εγχείρηση θα μου χαρίσει αυτό που δεν μου χάρισε η γέννησή μου. Αν σε όλη σου την ζωή πρέπει να είσαι δυνατός και δεν μπορείς να έχεις άλλη επιλογή, το να έρθει η στιγμή που θα είσαι ευάλωτος είναι πάτημα. Δεν πρέπει. Γιατί να επιτρέψω σε κάποιον να με κάνει να πονώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Δες και αυτό!