Αόρατοι γονείς με υπαρκτά παιδιά αφηγούνται το βίωμά τους στις 27 Απριλίου

Προφορικές ιστορίες, αόρατοι γονείς

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και το Queer Athens διοργανώνουν, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 στις 19:30 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», μια βραδιά προφορικής queer ιστορίας.

Μέσα από τις προσωπικές αφηγήσεις και τις μαρτυρίες ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων, σε μια βραδιά προφορικής queer ιστορίας, αόρατοι γονείς με υπαρκτά παιδιά θα συνθέσουν το συλλογικό βίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων εντός και εκτός Ελλάδας σήμερα. Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις εξηγούν τον σκοπό της εκδήλωσης: «Το προσωπικό στην εμπλοκή του με το πολιτικό δημιουργεί μια συνθήκη που χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε, για να κατακτήσουμε ίσα δικαιώματα για τα παιδιά μας, ίσα δικαιώματα και για τους δύο γονείς των παιδιών μας, ίσα δικαιώματα για όλους τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους, που θέλουν να γίνουν γονείς και η πολιτεία τους αποτρέπει.

Η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική. Είναι μια συνδήλωση ότι στηρίζετε τον αγώνα μας και θα σας δώσει την απαραίτητη πληροφορία και γνώση, για να γίνετε κι εσείς πολλαπλασιαστής της φωνής μας και να φτάσει παντού.»

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες.

Είσοδος Ελεύθερη

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!