Ο Bonobo στην Θεσσαλονίκη 17/06/14

30/05/2014
antivirus magazine διαφήμιση

bonobo banner

Ο Bonobo (Simon Green), ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της electronica / triphop / downtempo σκηνής, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη μαζί με full band για μία ξεχωριστή βραδιά οπτικο-ακουστικής απόλαυσης, την Τρίτη 17 Ιουνίου στο Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15).

[box type=”info” align=”alignright” width=”618″ ]BONOBO FULL BAND SHOW, 140 συναυλίες. 25 χώρες. 500.000 εισιτήρια.

Τώρα στη Θεσσαλονίκη.  Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 στο Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, τηλ.2310500670)

Η προπώληση ξεκινά στα 20 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 23 ευρώ. Στο ταμείο, το βράδυ της συναυλίας, η τιμή θα είναι 26 ευρώ. Εισιτήρια διατίθενται τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, TicketHouse, Stereodisc, LotusRecordShop και online στο www.viva.gr[/box]

Bonobo-djΈχοντας συμπληρώσει σχεδόν 15 χρόνια καριέρας ήδη θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Βρετανικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο. Χαρισματικός και ιδιαίτερα δημιουργικός, τόσο ως μουσικός (παίζει σχεδόν οποιοδήποτε μουσικό όργανο!) όσο και ως παραγωγός και DJ, o Bonobo έχει κατορθώσει να διαμορφώσει ένα αναγνωρίσιμο προσωπικό ύφος στη δουλειά του, παραμένοντας ταυτόχρονα ανήσυχος και καινοτόμος κι επεκτείνοντας ακατάπαυστα τις γνώσεις του πάνω στη χρήση των synthesizers και των samples σε νέα επίπεδα.

O σπουδαίος καλλιτέχνης πρωτοεμφανίστηκε με το ψευδώνυμο Bonobo το 1999, σε μία συλλογή της Tru Thoughts, στην οποία κυκλοφόρησε και το πρώτο του album, “Animal Magic”, κερδίζοντας αμέσως τον χαρακτηρισμό του νέου μεγάλου ταλέντου που φέρνει στο ρεύμα της electronica την αισθητική προσέγγιση ενός αληθινού μουσικού,συνδυάζοντας πανέμορφες μελωδίες με μπάσο και drums.

Αμέσως τράβηξε το ενδιαφέρον της περίφημης Ninja Tune, με την οποία υπέγραψε τελικά συμβόλαιο συνεργασίας. “Dial M For Monkey”, “Days To Come”, “Black Sands”  και “The North Borders”  είναι τα τέσσερα albums που έχει ηχογραφήσει και κυκλοφορήσει μέσω του ιδιαίτερα εκλεκτικού αυτού label, μέχρι στιγμής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα νέα ταλέντα (Andreya Triana, Bajka), ενώ κατά καιρούς συνεργάζεται με πολύ σημαντικά ονόματα της ηλεκτρονικής σκηνής (Machinedrum, Floating Points, Mark Pritchard, Lapalux, Falty DJ).

Στο δε τελευταίο του “The North Borders” συμμετέχουν σημαντικότατα ονόματα όπως η Erykah Bady, ο Grey Reverend (Cinematic Orchestra) και η Cornelia (Portico Quartet), καθώς και η υπέροχη Szjerdene, μία νέα σπουδαία φωνή. Την κυκλοφορία του συνόδευσαν τα διθυραμβικά σχόλια του Τύπου, καθώς και μία παγκόσμια περιοδεία που περιελάμβανε 140 sold out shows σε 25 διαφορετικές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με συνολικό απολογισμό 500.000 εισιτηρίων! Κορυφαίες στιγμές, οι εμφανίσεις στο Sydney Opera House, το Brixton Academy και το London Roundhouse.

Όμως, ακόμα μεγαλύτερη θα είναι η συνέχεια, καθώς το καλοκαίρι του 2014 η περιοδεία θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερα shows στα οποία συμπεριλαμβάνονται το περίφημο Coachella Festival στις ΗΠΑ, το Alexandra Palace του Λονδίνου και φυσικά η επερχόμενη συναυλία της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 17 Ιουνίου στο Fix Factory of Sound.

Με την υποστήριξη του περιοδικού Antivirus

Q Magazine: “Αυτός είναι ο ήχος ενός μουσικού που μαθαίνει και εξελίσσεται καθημερινά, μέσα από τη θαυμάσια δουλειά του!”

www.cmj.com: “Μπορείτε να το ονομάσετε chllstep, experimental ή electronica, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Bonobo μας προσφέρει μια σειρά από πανέμορφα μελωδικά τραγούδια που διαθέτουν πραγματικό βάθος και ουσία.” 

Bonobo_Poster

 
Δες και αυτό!