Βδομάδα 43η – Βδομάδα 52η ( μέρες 296η-365η) / Απολογισμός πρώτου χρόνου

Αγαπητοί αναγνώστες, είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψω ακόμα και τώρα που το γράφω. Έχει περάσει ένας χρόνος ακριβώς από την πρώτη μου ένεση τεστοστερόνης.

Πριν ένα χρόνο ήμουν έτσι:

00

01

Τώρα είμαι έτσι:

02

03

Ας δούμε πιο αναλυτικά το πώς άλλαξε το πρόσωπό μου ανά μήνα:

04 year

Γένια/πρόσωπο

05 facial hair

Δεν είχα σχεδόν καθόλου τρίχες στο πρόσωπο, ενώ τώρα έχω ήδη ένα μικρό μουσάκι. Πρέπει να ξυρίζομαι πολύ συχνά γιατί οι τρίχες στο μουστάκι είναι ακόμα α-πα-ρά-δε-κτες. Δεν μπορώ να πω ότι είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ακμή, περίμενα να βγάζω σπυράκια και να έχω ερεθισμένο δέρμα έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν είναι τόσο άσχημο. Φυσικά και πολλές φορές τα σπυράκια έβγαιναν τις τελείως λάθος στιγμές, όπως πριν από ένα πάρτι ή εκδήλωση 😛 Τώρα τελευταία βγαίνουν μερικές μέρες αφού πάρω τεστοστερόνη ή όταν ξυριστώ και επιμείνω τόσο ώστε να ερεθιστεί το δέρμα, κυρίως επειδή υπάρχουν νέοι θύλακες και κάνουν μικρά σπυράκια πριν βγει τελείως η νέα τρίχα από το δέρμα.
Έχω και φαβορίτες αλλά έκανα μια χαζομάρα με την ξυριστική και τις ψιλοεξαφάνισα, συμβαίνει στον καθένα νομίζω 😛

Το πρόσωπό μου είναι πιο.. συμπαγές τώρα, θα έλεγα. Είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω.

Πόδια

06 legs

Πριν ξεκινήσω τις ορμόνες είχα κάποιες στις κνήμες, αλλά τώρα είναι σχεδόν σε όλο το πόδι, γάμπες, μπούτια (και γλουτούς σιγά σιγά). Επίσης οι μύες είναι πολύ ανεπτυγμένοι και χωρίς να κάνω ιδιαίτερα πολλή γυμναστική (δεν μπορώ πια να πηγαίνω γυμναστήριο, οπότε κάνω όταν μπορώ σπίτι). Οι γάμπες μου έχουν μεγαλώσει και αλλάξει σχήμα.
Κάτι που συνέβη και ήταν αστείο, ήταν ότι κάποια στιγμή πριν μερικούς μήνες, είχαν αρχίσει να πονάνε οι γλουτοί μου όταν καθόμουν και ένιωθα σαν να έχω μελανιές, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί, μιας και δεν είχα χτυπήσει. Τελικά ήταν επειδή είχα τρίχες που τραβιόνταν όταν καθόμουν. Είναι πολύ γελοίο, ξέρω, αλλά ήταν μια τελείως καινούρια εμπειρία για μένα.

Χέρια
07 arms

Είναι πιο δυνατά, οι μύες πιο γεροί και φουσκωμένοι και η τριχοφυΐα σιγά σιγά εξαπλώνεται. Όταν κάνω έστω και ένα push up πετάγονται φλέβες και όλο το χέρι φουσκώνει.

Τρίχες στομάχι


08

09
(sorry, πηρατε και λιγο απο μπουτια, ειναι δυσκολο να βγαζεις φωτο μόνος σου)
Τώρα έχω πλέον κανονικότατο happy trail. Όπως και αν λέγεται στα Ελληνικά.
Επίσης και τρίχες στο στομάχι γενικά. Είναι λίγο αστείες έτσι όπως είναι παράλληλες. Εκτός από τρίχες έχω και ΣΤΟΜΑΧΙ. Θα χρειαστεί πολλή γυμναστική και δίαιτα και χρόνια για να φύγει αυτό, αλλά τι να κάνουμε…
Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η κοιλιά μου έχει γίνει πιο παχιά, οι γοφοί μου έχουν χάσει λίπος.

Μαλλιά/μέτωπο
10 hair

Όπως αποφάνθηκε και ο γιατρός μου, δεν νομίζω ότι έχουν αραιώσει τα μαλλιά μου. Ναι μεν έχω χάσει κάποιές τρίχες, γιατί η γραμμή των τριχών άλλαξε αλλά γενικότερα έχω όσο πυκνά μαλλιά είχα. Θα δούμε πώς θα πάει στο μέλλον.

Μύες/πάχος

11 chest arms 12 13

 

Μερικές περιοχές του σώματός μου έχουν χάσει λίπος γιατί μεταφέρθηκε αλλού. Άλλες έχουν γίνει πολύ μαλακές και παχιές. Άλλες απλώς μαλακές γιατί το λίπος σιγά σιγά μετακινείται σε άλλες περιοχές. Γενικότερα κυριαρχεί ένα χάος.
Θα ένιωθα καλυτέρα εάν μπορούσα να πηγαίνω γυμναστήριο αλλά προσπαθώ όσο γίνεται να τρώω πιο υγιεινά και να αποφεύγω το ψωμί.
Όπως είπα παραπάνω, οι γοφοί μου έχουν λιγότερο λίπος και νιώθω το κόκκαλο, οι μύες από κάτω έχουν αλλάξει κάπως σχήμα. Οι μύες στο στερνό είναι περισσότερο γραμμωμένοι και ξέρω ότι θα βοηθήσουν το χειρούργο τον άλλο μήνα. Οι δικέφαλοι στα χέρια κάθε φορά που κάνω ασκήσεις πετάγονται. Τώρα πια μπορώ να κάνω ασκήσεις πιο εύκολα, ειδικά όταν έχει να κάνει με τα χέρια και τον κορμό.
Αυτά αλλάζουν συνέχεια, οπότε μετά την εγχείρηση, όταν μπορώ να γυμναστώ ξανά, θα αρχίσω εντατικά.

Φωνή

Έχει αλλάξει πολύ. Δεν το περίμενα και χαίρομαι. Πολλές φορές είμαι βραχνιασμένος χωρίς λόγο και δεν περνάει με τίποτα και θα είναι έτσι μέχρι να ηρεμήσει, αλλά πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για το πόσο έχει αλλάξει.

Διάφορα:

 • Ο ύπνος μου έχεις αλλάξει. Πάντα είχα πρόβλημα με τον ύπνο, αργώ πολύ να κοιμηθώ δεν μπορώ. Τώρα είναι λίγο πιο δύσκολο και κυρίως είναι πιο δύσκολο το ξύπνημα. Νιώθω σαν να κουβαλάω τούβλα. Εάν ξυπνήσω πολύ νωρίς και ξανακοιμηθώ για λίγο, μετά είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξυπνήσω.
 • Πιάνομαι πολύ πιο συχνά. Εάν δεν κάνω γυμναστική, πιάνομαι. Εάν κάνω γυμναστική, πιάνομαι. Εάν κοιμηθώ πιάνομαισ τον ύπνο μου. Πιάνομαι στον ξύπνιο μου. Τεντώνω το λαιμό μου και κάνει κάτι απίστευτα δυνατά Κ-ΚΡΑΚ που ακούγονται στο διπλανό δωμάτιο.
 • Πεινάω πολύ περισσότερο και πιο συχνά. Πεινάω για συγκεκριμένα πράγματα, συνήθως τυρί και κρέας. Όταν τρώω, μετά από 2-3 ώρες πάλι πεινάω, σαν να μην έχω φάει τίποτα. Επίσης, έχει αλλάξει ο τρόπος που εκδηλώνεται η πείνα. Είναι σαν να πονάει το περίβλημα του στομαχιού μου και όχι το στομάχι το ίδιο. Επίσης νιώθω σαν να μου έχουν ρίξει μια ξεγυρισμένη μπουνιά. Γι αυτό πρέπει να τρώω, γιατί δεν μου αρέσουν οι μπουνιές.
 • Το σώμα μου ενθουσιάζεται όταν κινούμαι. Τολατρεύει. Είναιηκαλύτερήτου. Εάν κάνω πως κουνιέμαι έστω και λίγο κατευθείαν ανεβαίνει η θερμοκρασία και οι παλμοί. Εάν κάνω έστω και ένα push up, σκάω από τη ζέστη.
 • Πίνω ΠΟΛΥ νερό γιατί διψάω πολύ. Πάρα πολύ. Το στόμα μου ώρες ώρες το νιώθω στεγνό και όσο νερό και να πιώ δεν ξεδιψάω.
 • Σεξ. Εάν σιχαίνεστε, κρίμα.
  Κλείστε τώρα τη σελίδα.
  Εντάξει; Κουλ.
  Από τις πρώτες μέρες που είδα αλλαγές στην κλειτορίδα μου, δεν σταμάτησε να μεγαλώνει. Τώρα αυτό που εχω θα έλεγα ότι είναι ενας μικροφαλλός. Ευτυχώς δεν ενθουσιάζεται όπως όταν πρωτοξεκίνησα ορμόνες, αλλά όταν είναι ερεθισμένος το αισθάνομαι διαφορετικά από τότε που είχα κλειτορίδα. Έχει αναπτύξει και βάλανο που είναι αρκετά ευαίσθητη στο άγγιγμα και γενικά στα ερεθίσματα. Όταν τελειώνω νιώθω κουρασμένος και ζαλισμένος, σαν να έτρεχα επι ώρες, αλλά ευτυχώς κρατάει λίγο. Είναι ωραίο συναίσθημα πάντως, σαν να ανέβηκε επίπεδο το πώς ζει το σεξ το σώμα μου.

Νομίζω πως έχω γράψει ήδη πάρα πολλά πράγματα, οπότε θα το αφήσω εδώ για τώρα. Την επόμενη φορά θα γράψω για τις ψυχολογικές επιπτώσεις/αποτελέσματα της μετάβασης και – μιας και πλησιάζει η εγχείρηση μαστεκτομής – θα εξηγήσω σχετικά με τις διαφορετικές επεμβάσεις μαστεκτομής και τις ετοιμασίες πριν από μια τέτοια εγχείρηση.
Να’στε καλά!

“Ο αυτοδημιούργητος κύριος Σάξον ενδιαφέρεται για το τι ερωτήσεις θα θέλατε να κάνετε σε έναν τρανς άνδρα. Η Ελλάδα δεν είναι και η πιο ενημερωμένη χωρά όταν μιλάμε για LGBTqia (ΛΟΑΤκι) ζητήματα. Οι τρανς άνδρες είναι εντελώς άγνωστοι και δεν φαίνονται πουθενά, γι’ αυτό και ο κόσμος έχει μια δυσκολία στο να μας καταλάβει.

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που είναι αγένεια να ρωτήσεις έναν τρανς άνδρα. Εάν δεν σου πει κάποιος όμως δεν θα μάθεις. Γι αυτό η στήλη καλεί τους αναγνώστες του Antivirus να στείλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με τους τρανς άνδρες και ο Harry Saxon θα τις απαντήσει όσο καλύτερα και ειλικρινέστερα μπορεί…”

  Το όνομά σας (απαραίτητο)

  Το email σας (απαραίτητο)

  Το μήνυμά σας/ Η ερώτησή σας

  Είμαι 34 και τα μαλλιά μου είναι πιο γκρίζα και από τον ουρανό του Λάνκαστερ. Τρανς σκιτσογράφος από τον Πειραιά που πνίγει τους πόνους του σε Αγγλικές παμπ. Μου αρέσει το ψάρι αλλά βαριέμαι τις πατάτες. Εαν εχετε απορίες ή θέλετε βοήθεια με κάτι συγκεκριμένο, μπορείτε να δείτε εδώ για διάφορα λινκ http://about.me/harryasaphsaxon ή στείλτε mail στο [email protected]