Νίκος Κάτσικας: Δολοφονία Έλληνα δημοσιογράφου στο Κάιρο με σεξουαλικά κίνητρα

Νίκος Κάτσικας

Νεκρός, θύμα άγριας δολοφονίας, βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο διαμέρισμά του ο Νίκος Κάτσικας, ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης στο Κάιρο. Οι αιγυπτιακές αρχές δημοσίευσαν χτες νέες λεπτομέρειες για το πώς και γιατί δέχτηκε δολοφονική επίθεση το θύμα μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Από τις προκαταρκτικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο δράστης ήταν διανομέας σε κοντινό εστιατόριο, που συνάντησε το θύμα πριν από μια εβδομάδα και αντάλλαξαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων, με σκοπό να ξανασυναντηθούν.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις έρευνες, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών ότι γνώριζε το θύμα. Αφού αντάλλαξαν τηλέφωνα, ο Νίκος Κάτσικας του τηλεφώνησε και τον ρώτησε αν θέλει να έρθει στο σπίτι του. Ο κατηγορούμενος δέχτηκε να πάει και ανέφερε έχει οικονομικές δυσκολίες κι αναζητεί εργασία να αυξήσει το εισόδημά του.

Τότε το θύμα πρότεινε να έχουν σεξουαλική επαφή επ’ αμοιβή και συμφώνησαν να προχωρήσουν. Τη δεύτερη φορά όμως που επαναλήφθηκε το ίδιο, μετά από κάποιες μέρες, το θύμα αρνήθηκε να πληρώσει τον διανομέα κι έτσι υπήρξε έντονη λογομαχία.

Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι αφού το θύμα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, τον άρπαξε από το πουκάμισό του, τον έριξε στο έδαφος και του επιτέθηκε. Στη συνέχεια τον μαχαίρωσε θανάσιμα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ομολόγησε επίσης ότι έκλεψε 260 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και κάποια προσωπικά αντικείμενα και τράπηκε σε φυγή. Ο δράστης κρατείται μέχρι να γίνει η δίκη.

Πηγή: Cairo24

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!