Μάντσεστερ: Συναυλία για την επέτειο της δολοφονίας της Brianna Ghey

57
Μια συναυλία στη μνήμη της Brianna Ghey θα πραγματοποιηθεί στο Μάντσεστερ, ένα χρόνο μετά τη βίαιη δολοφονία της τρανς έφηβης.

Η 16χρονη δολοφονήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2023. Δέχθηκε 28 μαχαιριές στην πλάτη, το κεφάλι και το λαιμό, υπό το φως της ημέρας ενώ βρισκόταν σε ένα πάρκο στο Warrington του Cheshire.

Οι ένορκοι του Manchester Crown Court, αποτελούμενοι από επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, καταδίκασαν ομόφωνα τους δύο εφήβους για τη δολοφονία της 16χρονης Ghey, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Καθώς η επέτειος του βίαιου θανάτου της πλησιάζει, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα του Μάντσεστερ, αλλά και πολλοί σύμμαχοι, διοργανώνουν μια φιλανθρωπική παράσταση στη μνήμη της Brianna.

Η συναυλία, με την ονομασία Live Your Truth, θα πραγματοποιηθεί στο The Brewers στο Gay Village του Μάντσεστερ στις 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το PinkNews, η παράσταση διοργανώνεται από τρανς ακτιβιστ@ (Jacon Feely), με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το Peace & Mind UK, μια ΜΚΟ που ιδρύθηκε από τη μητέρα της Brianna, Esther Ghey.

Με οικοδέσποινα την παρουσιάστρια του Gaydio Paris Munro και την παρουσιάστρια-συγγραφέα Helen Scott, η συναυλία θα περιλαμβάνει εμφανίσεις από τα JSky, Smashby, Gay Elvis, Christopher Hall, Alexa Vox, Michelle Lawson, Amrick Channa και άλλα.

Η Esther δήλωσε σε δελτίο τύπου: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω σε αυτή την εκδήλωση και ευγνώμων για την προβολή που θα δώσει στο Peace & Mind UK.

«Μετά την επίτευξη του στόχου μας να παρέχουμε σε κάθε σχολείο στην περιοχή του Warrington έναν δάσκαλο για το mindfulness, ο στόχος μου τώρα είναι να συγκεντρώσω αρκετά κεφάλαια για να το επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα και να παρέχουμε σε κάθε παιδί τους πόρους και την ευκαιρία να μάθει για την ψυχική του υγεία και να φροντίσει γι’ αυτήν».

Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε στη μνήμη της Brianna, έχει ως στόχο να προωθήσει την ανθεκτικότητα, την ενσυναίσθηση και την κατανόηση μεταξύ των μαθητών, χρηματοδοτώντας έναν δάσκαλο mindfulness σε κάθε σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την αύξηση των εγκλημάτων μίσους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τρανσφοβία παρατηρείται καθημερινά στον δημόσιο λόγο, ειδικά από μέλη της κυβέρνησης, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Rishi Sunak.

Μόλις χθες, ο πατέρας της Brianna ζήτησε από τον Βρετανό πρωθυπουργό να απολογηθεί για αντί-τρανς φράση που είπε στη Βουλή, ενώ μπροστά ήταν και η μητέρα της δολοφονημένης έφηβης. Ωστόσο, ο Sunak αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.