Είστε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε σχέση μεταξύ σας. Τέλεια! Εδώ, σου έχουμε λίγο, κάποια πράγματα για να κρατήσεις στο μυαλό σου, του τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις ΤΩΡΑ!
Απλά…μην τα κάνεις.
Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Δε χρειάζεται να έχεις πτυχίο για να το καταλάβεις. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για να κάνεις μια σχέση να δουλέψει. Υπάρχουν, όμως, κάποιες συμπεριφορές, που καλό είναι, τουλάχιστον, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε σχέση, να αποφεύγετε.
Εδώ θα βρεις τα 28 πράγματα που όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε σχέση πρέπει να σταματήσουν να κάνουν, μέσα σε μια υγιή σχέση.
1. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με την/τον συντροφο σου
Σε μια ετεροφυλόφιλη σχέση είναι πολύ πιο δύσκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το άλλο άτομο. Αν όμως είσαι άνδρας που βγαίνει με άνδρα, ή γυναίκα που βγαίνει με άλλη γυναίκα, ως ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε σχέση, είναι δύσκολο να ΜΗΝ συγκρίνεις τον εαυτό σου με το ζευγάρι σου. Ωστόσο, βάλε τα δυνατά σου για να μην το κάνεις. Είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές αντοχές και αδυναμίες. Μπορεί να βγάζει περισσότερα λεφτά, αλλά εσύ βοηθάς περισσότερο κόσμο. Μπορεί να θεωρείς ότι έχει πιο ωραίο σώμα, αλλά και τα δύο είναι όμορφα με τον δικό τους τρόπο. Χρειάζεσαι κάποιο άτομο με το οποίο θα υπάρχει ισορροπία. Εννοείται θα υπάρχουν πράγματα στα οποία ο/η σύντροφος σου είναι πιο καλή/ός, αλλά αυτό είναι αποδεκτό!
2. Μπαίνεις σε συγκρίσεις με τους/τις πρώην σου
Το να συγκρίνεις το τωρινό σου ταίρι με ένα παλιό είναι κάτι απαγορευτικό. Δεν πρέπει να μοιάζει με πρώην. Υπάρχει λόγος που είναι πρώην. Δε θέλεις να έχεις σχέση με ένα άτομο που είναι ακριβώς σαν την/τον πρώην σου. Η σχέση σας δεν είχε δουλέψει!
3. Ανέχεσαι φοβικά σχόλια από την οικογένεια σου
Εσύ, ή το ζευγάρι σου μπορεί να έρχεστε από μια ομοφοβική ή/και τρανσφοβική οικογένεια, που ονομάζει, για παράδειγμα, την σεξουαλική σου ταυτότητα “lifestyle”. Επίσης, μπορούν να σε παρενοχλούν με άλλου είδους ομοφοβικά σχόλια. Μια υγιής ομόφυλη σχέση δεν ανέχεται την ομοφοβία της οικογένειας. Αν η οικογένεια σου προσβάλλει τον/την σύντροφο σου κάνοντας ομοφοβικές παρατηρήσεις, υπερασπίσου τον/την.
4. Μη ζηλεύεις
Είναι δύσκολο να μη ζηλεύεις όταν συνεχόμενα φλερτάρουν και ασχολούνται με το ταίρι σου και όχι με σένα, ενώ είστε δύο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα σε σχέση. Σε κάνει να νιώθεις λες και είσαι το πιο άσχημο ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο σε αυτή τη σχέση. Και αν είσαι, τι πειράζει; Αυτό σημαίνει ότι δεν του αρέσεις μόνο για την εμφάνιση σου. Σημαίνει ότι είσαι ένα υπέροχο άτομο!
5. Λες ψέματα για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου
Μη λες ότι είσαι οκέι με το να είσαι σε μια ανοιχτή σχέση, ενώ δεν είσαι. Μην ισχυρίζεσαι ότι δεν ψάχνεις για κάτι σοβαρό, ενώ ψάχνεις. Παρομοίως, μην πεις το αντίθετο ,επειδή φοβάσαι μην πληγώσεις τα συνασθήματα της/του. Να είσαι ειλικρινής για το τι θέλεις μέσα στην σχέση.
6. Μπορείς να πεις όχι
Είναι απροσδόκητα δύσκολο να πούμε όχι, ιδιαίτερα σε άτομα για τα οποία νοιαζόμαστε. Αλλά, είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση, το να μπορείς να λες όχι, όποτε νιώθεις άβολα.
7. Το να μην ανταποδίδεις σεξουαλικά
Οφείλετε να είσαστε γενναιόδωρες/οι εραστές, να κάνετε πράγματα το ένα άτομο για το άλλο. Μια σχέση με το ένα άτομο να φέρεται εγωιστικά στο κρεβάτι, ποτέ δε δουλεύει (εκτός αν πρόκειται για συγκεκριμένη BDSM/KINK δυναμική).
8. Τον/την μειώνεις
Ένα αστείο που και που δεν είναι κάτι κακό, αλλά συνεχόμενα παύει πια να έχει πλάκα. Το να ρεζιλεύεις ή να μειώνεις την/τον σύντροφο σου, μπροστα στην παρέα του/της δεν είναι αποδεκτό.
9. Τον/Την αναγκάζεις να μπει στην ντουλάπα
Ναι, υπάρχουν κάποιες περιστάσεις, που σου ζητάει να “κρυφτείς” μπροστά σε μια μεγάλη, ομοφοβική και ετοιμοθάνατη γιαγιά, ή κάτι τέτοιο, αλλά θα έλεγα ότι στο 95% των περιπτώσεων δε θα έπρεπε να στο ζητήσει. Πήρε χρόνια να κάνει coming out. Η προσπάθεια ήταν πολύ σκληρή. Ζητάς πολλά από τον/την σύντροφο σου με το να λές ότι πρέπει να ξαναμπεί στην ντουλάπα, ακόμα κι αν είναι για λίγο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
10. Ζητάς να αφήσει την παρέα της/του
Αυτή είναι μια μορφή χειραγώγησης και κακοποίησης. Κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ανασφάλειες και τα δάκρυά τους για να σε χειραγωγούν. Ένα παράδειγμα είναι να σου ζητούν να μειώσεις τον χρόνο με την παρέα σου για να μείνεις μαζί του/της. Αν αυτό συμβαίνει, φύγε από την σχέση. Σε χειραγωγεί.
11. Ζηλεύεις όταν κοιτάει άλλα άτομα
Άσε με να στο πω κι αλλιώς. Μπορείς να ζηλέψεις, αλλά μη θυμώσεις ή κάνεις κάτι βιαστικά. Νιώσε ελεύθερα να του/της μιλήσεις ειδικά, αν το έχει κακή συνήθεια να κοιτάει άλλα άτομα. Αλλά θυμήσου, είναι άνθρωπος. Δεν είναι κακό να κοιτάς, αρκεί να μην αγγίζεις.
12. Περνάς πολύ χρόνο στο κινητό σου
Είναι αγενές και ενοχλητικό. Ναι, αν είστε και οι δύο ξαπλωμένοι/ες στο κρεβάτι, κοιτάτε το κινητό σας και μιλάτε, δεν είναι πρόβλημα. Αλλά κατά τη διάρκεια του δείπνου, ή όταν προσπαθεί να κάνει μια σοβαρή συζήτηση, άσε το κινητό!
13. Την/τον κάνεις να διαβάσει το μυαλό σου
Τα κουήρ άτομα μπορούν να κάνουν πολλά, αλλά όχι να διαβάσουν το μυαλό σου. Μην περιμένεις τίποτα. Αν χρειάζεσαι κάτι που είναι σημαντικό για σένα, πες το ξεκάθαρα. Να είσαι ευθύς και ειλικρινής.
14. Αφήνεις τις διαφωνίες να φουντώσουν μέχρι να εκραγείς
Προσπάθησε πολύ και βάλε τα δυνατά σου για να μη βράζεις μέσα σε αρνητικά συναισθήματα. Αν κάτι σε έχει ενοχλήσει, πρέπει να το πεις, ώστε να μη φουντώσει περισσότερο. Αλλιώς, αυτό που καταλήγει να συμβαίνει, είναι να εξαγριωθείς με κάτι σχετικά ασήμαντο, επειδή έκρυβες αρνητικά συναισθήματα για τον/την σύντροφο σου.
15. Μιλάς με άσχημο τρόπο
Οι διαφωνίες συμβαίνουν. Καμιά φορά τα κάνουμε μαντάρα. Αλλά, όσο θυμωμέν@ κι αν είσαι πρέπει να φέρεσαι στην/ον σύντροφο σου με σεβασμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να της/του μιλάς με άσχημο τόνο/τρόπο, ανεξάρτητα με την ενόχληση σου.
16. Την/τον κάνεις να νιώθει ανασφάλεια
Θα έπρεπε να ήταν προφανές, έτσι; Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου. Πολύ συχνά, επειδή δεν μπορούμε να πούμε όχι (δες το νούμερο έξι) ο/η σύντροφος μας, μας πιέζει να κάνουμε κάτι το οποίο δε θέλουμε. Μην είσαι τέτοιου είδους σύντροφος. Οφείλεις να γνωρίζεις αν το ταίρι σου δυσκολεύεται να πει όχι. Μην το εκμεταλλεύεσαι. Κάνε το αντίθετο, σιγουρέψου ότι νιώθει άνετα και ασφαλής, επειδή ξέρεις ότι μάλλον δεν μπορεί να αρνηθεί.
17. Αναφέρεις πολλές διαφωνίες σε έναν καυγά
Ένας καυγάς ή μία διαφωνία πρέπει να αφορά ένα συγκεκριμένο θέμα. Είτε έκανες κάτι είτε έχεις την τάση να κάνεις αυτά τα πράγματα που δεν εκτιμώ. Η συζήτηση πρέπει να περιστρέφεται γύρω από αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Μην αναφέρεις ότι έχει κάνει στο παρελθόν που σε έχει ενοχλήσει και είναι άσχετο με το παρόν θέμα. Αν σε ενοχλούν κι άλλες συμπεριφορές κράτησε το για μια άλλη συζήτηση που μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτές.
18. Απαγορεύεις να μιλάει με πρώην
Στην κουήρ κοινότητα τυχαίνει να έχουμε βγει, ή κοιμηθεί, με άτομα που τώρα έχουμε φιλική σχέση. Για κάποια άτομα είναι δύσκολο να κρατήσουν επαφές με πρώην, που είχαν έντονη σχέση και είχαν ερωτευτεί και αγαπήσει, γιατί έτσι δυσκολεύονται να προχωρήσουν. Πολλά άτομα, όμως, είναι φίλες/οι με πρώην και μπράβο τους! Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον/την σύντροφο σου, όταν σου λέει ότι είναι μόνο φίλες/οι. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις να μιλάει με πρώην. Δε σου ανήκει με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να εκφράσεις τις επιφυλάξεις σου (π.χ ξέρεις ότι ένα πρώην άτομο ήταν χειριστικό και ανησυχείς για την φιλία τους), αλλά δεν μπορείς να πιέσεις για τίποτα.
19. Τους κατηγορείς για τα πάντα
Δεν είναι τα πάντα δικό της/του λάθος. Μερικές φορές, είναι δικό σου λάθος και καμιά φορά δεν είναι κανενός. Αυτά συμβαίνουν. Μην τον/την κατηγορείς για οτιδήποτε πάει λάθος.
20. Χρησιμοποιείς κρυφά dating apps
Αυτό αφορά την αρχή μιας σχέσης, όταν είστε στο στάδιο, που γνωρίζεστε. Όταν είσαι μαζί του/της μη χρησιμοποιείς τις εφαρμογές. Ίσως έχει συμβεί σε πολλά άτομα, μόλις πάει στο μπάνιο να ανοίξεις το Tinder, ή το Grindr για να δεις, εάν έχεις νέο μήνυμα. Ζήσε τη στιγμή. Θα βρεις χρόνο να τσεκάρεις το Grindr, άλλη ώρα.
21. Λες ψέματα για τη σεξουαλική σου δραστηριότητα
Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία, όπως όλα γνωρίζουμε και κυρίως οι γκέι άνδρες. Μη λες ψέματα για το σεξ. Μην πεις ότι δεν κάνεις σεξ, με άλλα άτομα αν κάνεις. Μην πεις ότι κάνεις ασφαλές σεξ, αν δεν ακολουθείς τα βασικά και δε χρησιμοποιείς προφυλακτικό.
22. Χρησιμοποείς τις ανασφάλειες σου για να την/τον κρατήσεις
Αυτό είναι ένα κλασικό σημάδι χειραγώγησης. Χρησιμοποιείς τις ανασφάλειες σου για να την/τον αναγκάσεις να κάνει πράγματα. Είναι ύπουλο και χειριστικό. Μην είσαι απαίσιος σύντροφος.
23+24 μαζί: Μην παραλείπεις ραντεβού & Μην αφήσεις να χαθεί το ρομάντζο
Δε θέλεις να χαθεί η ρομαντική αύρα από την σχέση σας. Βγείτε ρομαντικά ραντεβού και κάντε καινούργια πράγματα μαζί. Προχώρα σε γλυκές κινήσεις, όπως να της/του στείλεις λουλούδια. Πες στο ζευγάρι σου πόσο όμορφο είναι και πόσο το αγαπάς.
25. Απαιτείς σεξ ή Συμβιβάζεσαι με μέτριο σεξ
Μην απαιτείς να κάνετε σεξ. Παρομοίως, μη συμβιβάζεσαι με μια βραδιά μέτριου σεξ. Αν κάποιος/α από τους δύο δεν έχει διάθεση μην το κάνετε. Περιμένετε μέχρι να θέλετε και οι δύο. Δεν είναι ωραίο να κάνεις σεξ μόνο για να ευχαριστήσεις την/τον σύντροφο σου. Οδηγεί σε ένα μέτριο αποτέλεσμα.
26. Αποφεύγεις την ευαλωτότητα
Να είσαι ανοιχτός/η και ειλικρινής. Είναι τρομακτικό για όλ@ το να νιώθεις ευάλωτο. Φυσικά και είναι. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να ανοιχτείς και μετά να σε απορρίψουν, αλλά είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις. Δεν μπορείς να έχεις μια αληθινή σχέση χωρίς αυτό.
27. Συνδυάζεις τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου
Κάποια πράγματα τα θέλουμε. Κάποια άλλα τα χρειαζόμαστε. Μην τα μπερδεύεις. Μην απαιτείς αυτά που θες και μην συμβιβάζεσαι με το να μη λαμβάνεις αυτά που χρειάζεσαι.
28. Ξεχνάς γιατί είσαι με την/τον σύντροφο σου
Aναμφίβολα τα πράγματα θα δυσκολέψουν κάποια στιγμή μέσα στη σχέση. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις. Μην ξεχάσεις, γιατί είσαι μαζί της/του. Ποτέ μην ξεχάσεις τα θετικά του/της χαρακτηριστικά και γιατί τον/την ερωτεύτηκες.
Δες ακόμη:
- 16 σημάδια που “φωνάζουν” ότι δε σε θέλει πια
-
6 σημάδια που δείχνουν ότι σε θέλει & μάλιστα την έχει πατήσει άσχημα
- Έξι σημάδια που δείχνουν ότι σε θέλει μόνο για σεξ
- 10 σημάδια που σου “φωνάζουν” ότι ένα άτομο δεν είναι για σχέση
- 14 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι συναισθηματικά διαθέσιμος
- 7 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου περνάει κρίση
- 15 μαθήματα ζωής από τη σοφία μεγαλύτερων γκέι ανδρών
Ενώ θα συμφωνήσω με τα περισσότερα σημεία του άρθρου, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με 2:
1) Λέτε να μην κοιτάει κρυφά τα dating apps του/της (που μ’αυτό συμφωνώ) αλλά μετά λέτε “αν είναι στην αρχή της σχέσης, απλά κάν’το άλλη ώρα, όχι όταν είστε μαζί”
Συγνώμη, αλλά διαφωνώ κάθετα…ναι άλλο στη φάση του dating, που δεν έχετε ξεκινήσει κάτι και απλά βγαίνετε, γνωρίζεστε κλπ..αλλά αν έχεις ξεκινήσει σχέση, και στην αρχή να είναι, εμένα δε θα μου άρεσε @ σύντροφός μου να ξέρω ότι είναι σπίτι τ@ και να τσεκάρει τα μηνύματά του σε dating apps…όπως δε θα το έκανα και εγώ (το θεωρώ μια μορφή απιστίας)
2) Στο θέμα του “ξενοκοιτάγματος” διαφωνώ ότι “κακό είναι μόνο το να αγγίζεις, όχι το να κοιτάς”….ναι σίγουρα το ωραίο ελκύει δε μπορώ να πω, αλλά άλλο να κοιτάξεις κάποι@ν ωραί@ τυχαία, και άλλο να έχεις το χούι ό,τι ωραίο περνάει να το κοιτάς…νιώθω ότι όποι@ το κάνει αυτό, εε δεν τρελαίνεται και ιδιαίτερα για το ταίρι του εμφανισιακά. Και ειδικά όταν είσαι με το ταίρι σου το θεωρώ προσβλητικό προς αυτό. (Βασικά το θέμα αυτό ένας λόγος που με τριγκάρει είναι ότι ένας πρώην μου κάθε φορά που βγαίναμε, όποιος άνδρας περνούσε που του άρεσε, κάθε 5 λεπτά έλεγε “α ωραίο παιδί αυτό”, “ωραίο παιδί εκείνο” κλπ) και το θεωρούσα τελείως υποτιμητικό για μένα.
Κατά τ’άλλα στα περισσότερα σημεία του άρθρου συμφωνώ.
Comments are closed.