Κυνήγι μαγισσών για τους gay από τo Ισλαμικό Κράτος

05/10/2015

Σε νέες εικόνες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, δείχνει την εκτέλεση ακόμα ενός άνδρα που βρέθηκε «ένοχος» διάπραξης ομοφυλοφιλίας στην επαρχία Νινευή στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, που εφαρμόζει το Ισλαμικό Κράτος, όταν ένας άνδρας κριθεί ένοχος ομοφυλοφιλίας, οδηγείται στο υψηλότερο κτίριο της περιοχής και από την ταράτσα πετιέται στο κενό.

Η ποινή προβλέπει ότι μόλις το σώμα προσκρούσει στο έδαφος, το συγκεντρωμένο πλήθος πρέπει να τον αποτελειώσει με λιθοβολισμό.

Τοπικές πηγές από το Ιράκ και τη Συρία έχουν καταγγείλει ότι πολλοί άνθρωποι που είναι ενοχλητικοί στους τζιχαντιστές καταδικάζονται ως ομοφυλόφιλοι για να εκτελεστούν με αυτόν τον ατιμωτικό τρόπο.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναθέσει το κυνήγι των ομοφυλόφιλων στη θρησκευτική του Αστυνομία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, νεαροί τζιχαντιστές -μέλη της θρησκευτικής Αστυνομίας- παριστάνουν τα «δολώματα» για να παρασέρνουν ομοφυλόφιλους και στη συνέχεια τους συλλαμβάνουν.

Ωστόσο, δεν εκτελούνται όλοι οι συλληφθέντες και καταδικασθέντες για ομοφυλοφιλία. Εάν ο κρατούμενος έχει αρκετά λεφτά για να αγοράσει την ελευθερία του, πληρώνοντας λύτρα, τότε αφήνεται να φύγει με τον όρο να εγκαταλείψει την επικράτεια που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!