Η Σιγκαπούρη θέλει να αποποινικοποιήσει το γκέι σεξ, αλλά να προστατέψει την παραδοσιακή οικογένεια

03/08/2022
από
Ο νόμος της Σιγκαπούρης που ποινικοποιεί το σεξ μεταξύ ανδρών είναι και πάλι υπό εξέταση – αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι ο ορισμός του γάμου θα παραμείνει o ίδιος.

Το άρθρο 377A – που εισήχθη το 1938 όταν η χώρα βρισκόταν υπό βρετανική αποικιακή κυριαρχία – απαγορεύει τη συναινετική, ομοφυλοφιλική σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανδρών και όποιος κριθεί ένοχος για παράβαση του νόμου μπορεί να αντιμετωπίσει με ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τον ομοφοβικό άρθρο, προσπαθώντας να «προστατεύσει την τρέχουσα νομική θέση για τον γάμο από το να αμφισβητηθεί στα δικαστήρια», δήλωσε ο υπουργός Νομικών και Εσωτερικών Υποθέσεων K Shanmugam το Σάββατο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στη Σιγκαπούρη θεωρούνται επί του παρόντος άκυροι και ο Leow Yangfa, διευθυντής της ΛΟΑΤΚΙ+, Oogachaga, είπε ότι «δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για νομικές προκλήσεις για τον επαναπροσδιορισμό του γάμου όπως έχει σήμερα».

Η Καθολική Εκκλησία τάχθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και δήλωσε ότι ενώ υποστηρίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, η στάση της για τον γάμο δεν θα αμφιταλαντευτεί.

«Η καρποφορία του γάμου απαιτεί ότι ο γάμος πρέπει να είναι ανοιχτός στην τεκνοποίηση», δήλωσε η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Σιγκαπούρης.

«Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τη σαφή διατύπωση της θέσης της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και είμαστε βέβαιοι ότι εξετάζουν τη διασφάλιση της τρέχουσας θέσης τους σχετικά με τον νόμο που ορίζει τον γάμο ως την ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας».

«Ελπίζουμε ότι οι διασφαλίσεις για τον γάμο και η ελευθερία μας να διακηρύττουμε και να διδάσκουμε χωρίς φόβο αυτά που πιστεύουμε αναγνωρίζονται και διατηρούνται», κατέληξε.

Καθώς η Σιγκαπούρη προσπαθεί να κάνει την κοινωνία πιο συμπεριληπτική για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητά της, άλλες ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη έχουν κάνει ακόμη πιο προοδευτικά βήματα.

Προηγούμενες προσπάθειες ανατροπής του άρθρου 377Α είχαν αποτύχει. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους το ανώτατο δικαστήριο της Σιγκαπούρης απέρριψε μια προσβολή του νόμου. Τότε οι δικαστές είπαν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα «δεν αντιμετωπίζουν καμία πραγματική και απειλή δίωξης» βάσει του νόμου.
Δες και αυτό!