Οι πρώτες ΛΟΑΤΚΙ+ νίκες των εκλογών των Η.Π.Α. ακούν στα ονόματα Sarah McBride, Scott Wiener, Mauree Turner, Sam Park, Mondaire Jones, Carlos G. Smith, Michele Rayner-Goolsby, Ann Johnson, και Ritchie Torres και είναι ιστορικές για τις εκλογές του 2020.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GLAAD (@glaad) στις

Η Δημοκρατική Sarah McBride είναι η πρώτη τρανς γυναίκα γερουσιαστής που εκλέγεται ποτέ σε αυτό το αξίωμα στις Η.Π.Α. για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Ο Ritchie Torres είναι ο πρώτος ΛΟΑΤΚΙ+ Αφρο-Λατίνος υποψήφιος που εκλέγεται στο Κογκρέσο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GLAAD (@glaad) στις

Ο ανοιχτά γκέι υποψήφιος Scott Wiener εκλέχθηκε Γερουσιαστής στην Καλιφόρνια.

 

Το υποψήφιο άτομο με το όνομα Mauree Turner εκλέχθηκε στην πολιτεία της Οκλαχόμα και έγινε ένα από τα πρώτα non-binary άτομα σε αξίωμα κρατικού νομοθέτη στην Αμερική και το πρώτο άτομο με μουσουλμανική πίστη, που υπηρετεί στο κρατικό νομοθετικό σώμα της Οκλαχόμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mauree (@maureeturnerok) στις

Ο Sam Park, ο πρώτος ανοιχτά γκέι που εκλέχθηκε στην πολιτεία της Γεωργίας πριν από τέσσερα χρόνια, κέρδισε την επανεκλογή του.

Η ανοιχτά λεσβία Ann Johnson κέρδισε στην Πολιτεία του Τέξας.

Ο Carlos Guillermo Smith, που ήταν ο πρώτος Λατίνος ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθέτης στη Φλόριντα, κέρδισε την επανεκλογή του.

O Mondaire Jones, που είναι γκέι και Μαύρο άτομο, κέρδισε και θα εκπροσωπήσει τη 17η περιφέρεια του Κογκρέσο της Νέας Υόρκης στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mondaire Jones (@mondaireforcongress) στις

H Michele Rayner-Goolsby αποτελεί το πρώτο ανοιχτά κουήρ άτομο που κερδίζει τον αγώνα της για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της πολιτείας της Φλόριντα και θα είναι η πρώτη κουήρ Μαύρη γυναίκα που εκλέγεται ως κρατική νομοθέτης στη Φλόριντα.

Το μήνυμα του Biden

«Νιώθουμε πραγματικά καλά με τις εξελίξεις. Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για να κερδίσουμε τις εκλογές. Γνωρίζαμε πως η διαδικασία της καταμέτρησης θα καθυστερήσει λόγω του αριθμού των επιστολικών ψήφων. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονοβόρα διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων.»


Δημιουργεί εντυπώσεις ο Trump

Ο Trump με μήνυμά του στο twitter κατηγορεί τους Δημοκρατικούς: «Πηγαίνουμε πολύ καλά, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα.» Από ώρα σε ώρα αναμένεται και το δικό του επίσημο μήνυμα.


Η μεγαλύτερη συμμετοχή από το 1870

Το History Channel κάνει λόγο για το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής ψηφοφόρων σε Προεδρικές Εκλογές από το 1870, όταν είχε ψηφίσει το 82% των πολιτών.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή ισπανόφωνων πολιτών

Σύμφωνα με τον Guradian ο αριθμός των ισπανόφωνων ψηφοφόρων υπολογίζεται στα 8,9 εκατομμύρια, ποσοστό που χαρακτηρίζεται ρεκόρ στα χρονικά. Σύμφωνα με το πανεθνικό Exit Poll της εταιρείας Edison Research για το Reuters, το 31% των ισπανόφωνων ψήφισε Trump.

Το ίδιο το 11% των αφροαμερικανών και το 30% των ασιατικής καταγωγής πολιτών των ΗΠΑ.


Το μήνυμα της Προέδρου της GLAAD

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kateellis, μέσα στο  κλίμα που επικρατεί τονίζει:

«Συνεχίζουμε να καλούμε τα μέσα ενημέρωσης να αντισταθούν στην παρόρμηση και σε κάθε πίεση από εκστρατείες να προβάλουν έναν νικητή για να επιταχύνουν το αποτέλεσμα στον αγώνα για την ανάδειξη του Προέδρου και τον έλεγχο της Γερουσίας των ΗΠΑ έως ότου μετρηθούν όλες οι ψήφοι», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GLAAD Sarah Kateellis. «Οι Αμερικανοί έκαναν το μέρος που τους αναλογεί με το να εμφανιστούν νωρίς, ή με ψηφοδέλτια, ή αυτοπροσώπως, κατά τη διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς χρόνου. Αξίζουν τη διαβεβαίωση ότι όλες οι ψήφοι θα μετρηθούν με ακρίβεια και όλες οι φωνές θα ακουστούν.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GLAAD (@glaad) στις

Προηγείται ο Biden στις ψήφους των πολιτών

Όπως αναφέρεται στο Live του The Press Project περίπου 130 εκατομμύρια πολίτες έχουν ψηφίσει. Προς το παρόν ο Biden συγκεντρώνει περίπου 1,7 εκατομμύρια ψήφους περισσότερους από τον Trump. Ωστόσο, ο πρόεδρος θα αναδειχθεί από τις ψήφους των εκλεκτόρων, με τον Biden να μετρά 224, έναντι 213 του Trump. Για την ανάδειξη προέδρου, όμως, δε φτάνει η ψήφος του κόσμου, αλλά απαιτούνται τουλάχιστον 270 εκλέκτορες. Στις εκλογές του 2016 o Biden, θυμίζουμε, ότι είχε συγκεντρώσει περίπου 2,8 εκατομμύρια ψήφους πολιτών περισσότερους από τον Trump, αλλά έχασε τις εκλογές, καθώς ηττήθηκε στον αριθμό των εκλεκτόρων.