Με την ημέρα των εκλογών να βρίσκεται σε εξέλιξη, η αντίθεση μεταξύ του Joe Biden και του Donald Trump όσον αφορά τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα δε θα μπορούσε να μας είναι πιο ξεκάθαρη.

Ο Donald Trump και ο Joe Biden έχουν πολύ διαφορετικά σχέδια σχετικά με τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα. Ο ένας έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει την κοινότητα ως πιόνι στις μηχανορραφίες του, ξεκινώντας μια τρομακτική σειρά επιθέσεων εναντίον της τρανς κοινότητας, ενώ ισχυρίζεται – αβάσιμα – ότι είναι ο «πιο φιλο-γκέι πρόεδρος» στην ιστορία.

Ο άλλος έχει ένα ισχυρό ιστορικό αγώνα στην ισότητα, έχοντας εξελίξει τη θέση του με τα χρόνια στο αξίωμά του, με αποκορύφωμα (μέχρι στιγμής) την κρίσιμη υποστήριξή του για την προώθηση της ισότητας στον γάμο και τον ρόλο του στην κατάργηση της ομοφοβικής μη ρωτάτε-μη μιλάτε νομοθεσίας ως αντιπρόεδρος.

Αν και εκατομμύρια έχουν ήδη ψηφίσει και ο Biden βρίσκεται μπροστά στις εθνικές δημοσκοπήσεις, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Έχοντας αυτό κατά νου, εδώ καταγράφουμε έξι απλούς λόγους για τους οποίους αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της σύγχρονης ιστορίας για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα.


1. Η κυβέρνηση Trump έχει επιτεθεί στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα περισσότερες από 180 φορές.

Σύμφωνα με το Trump Accountability Project της GLAAD. Αποκορύφωμα όταν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση Trump ανέστρεψε την προστασία της υγείας που παρέχεται στα τρανς άτομα, βάσει του νόμου περί προσιτής φροντίδας. Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια του μήνα Pride, και της τέταρτης επετείου των πυροβολισμών του Pulse.


2. Ο Trump αποτελεί απειλή για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στις ΗΠΑ.

Εκτός από τις πολλές επιθέσεις εναντίον των κουήρ πολιτών των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του διορισμού της Amy Coney Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο, της παρακράτησης κεφαλαίων από σχολικές περιοχές που επιβεβαιώνουν τρανς μαθήτριες/τές, και την εισαγωγή κανόνων που επιτρέπουν σε καταφύγια αστέγων να είναι τρανσφοβικά – ο Λευκός Οίκος έχει επίσης θέσει τις απόψεις του ακόμη πιο μακριά, μειώνοντας τη σημασία των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Μόλις πρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι η διοίκηση άρχισε να καλύπτει ομοφοβικά βασανιστήρια και διώξεις σε διεθνείς εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που θεωρούνται «χρυσό πρότυπο» αντικειμενικών πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυτές οι αναφορές χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για την ενημέρωση αποφάσεων σχετικά με το εάν οι αιτούντες άσυλο πρέπει να απελαθούν βίαια πίσω στις χώρες καταγωγής τους.


3. Η μόνη σημαντική πολιτική υπέρ των ΛΟΑΤ+ ατόμων ήταν «ψευδαίσθηση»

Αν και ο Trump έχει αυτό-ανακηρυχθεί ως «ο πιο φιλο-γκέι πρόεδρος στην ιστορία», ο μόνος πραγματικός ισχυρισμός του για τη βελτίωση των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων ήταν μια πολύ θολή εκστρατεία για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας σε όλο τον κόσμο. Τον Αύγουστο, αυτή η εκστρατεία αποκαλύφθηκε από κορυφαίους ακτιβιστές ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια «ψευδαίσθηση» .


4. Ο Joe Biden και η Kamala Harris θα αναιρούσαν τα χειρότερα που έχει κάνει ο Trump και θα αγωνίζονταν για την ισότητα.

Οι ενέργειες του Trump και της διοίκησής του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνες των αντιπάλων του, Joe Biden και Kamala Harris.

Οι Δημοκρατικοί έχουν δεσμευτεί να ψηφίσουν τον Νόμο για την Ισότητα, με τον Biden να το αποκαλεί «κορυφαία νομοθετική προτεραιότητα» για τις πρώτες 100 μέρες στο αξίωμά του. Αυτός ο όρκος συμπληρώνεται από πλήθος δεσμεύσεων πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης του Trump για τα μέλη της τρανς κοινότητας που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, την απαγόρευση της ψευτο-θεραπείας μεταστροφής, την προστασία της ΛΟΑΤ+ νεολαίας και την επέκταση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.


5. Ο Biden έχει διανύσει πολύ δρόμο.

Ούτε ο Biden ούτε η Kamala Harris ισχυρίζονται ότι κατέχουν ένα καθαρό ρεκόρ στα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα. Όπως ο Chad Griffin, πολιτικός σύμβουλος και μακροχρόνιος ηγέτης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, το έθεσε στους New York Times: «Δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να ορίσει τον Joe Biden με ψηφοφορία πριν από 25 χρόνια, όταν έχει περάσει κυριολεκτικά περισσότερο από μια δεκαετία στο να υπερασπιστεί τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.”


6. Το ίδιο ισχύει και για την VP

Η Harris έχει επίσης στο ιστορικό της περάσει ενεργά στην υποστήριξη των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων και έχει εξελιχθεί και μαθαίνει, όπως συνέβη με περιστατικό στη γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, όπου πίεσε για να αλλάξει μία πολιτική για τα τρανς άτομα. Κίνηση που επαίνεσε το αστέρι του Pose, και ακτιβίστρια Angelica Ross.

Σήμερα, η υποστήριξη του Biden και της Harris για τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα δε θα μπορούσε να είναι σαφέστερη. Και οι δύο έχουν επιβεβαιώσει με συνέπεια την πίστη τους στην ισότητα των δικαιωμάτων και έχουν δεσμευτεί να κάνουν την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο ασφαλέστερα μέρη για τα κουήρ άτομα.