Η Peppa Pig γιορτάζει το Pride και οι ομοφοβικοί αντιδρούν

06/06/2023
από
Τα σχόλια κάτω από μια ανάρτηση του λογαριασμού της Peppa Pig στο Instagram ήταν γεμάτα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ μίσος μετά τον εορτασμό του Μήνα Υπερηφάνειας από την παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Την Πέμπτη (1 Ιουνίου), ο επίσημος λογαριασμός της τηλεοπτικής σειράς κοινοποίησε μια ανάρτηση που σηματοδοτούσε την έναρξη του Μήνα Υπερηφάνειας, η οποία έγραφε: «Ευτυχισμένος Μήνας Υπερηφάνειας. Στον εορτασμό της αγάπης❤».

Στην εικόνα της ανάρτησης απεικονίζεται ο ομώνυμος χαρακτήρας Peppa και η οικογένεια και οι φίλοι της μπροστά από ένα ουράνιο τόξο, συμπεριλαμβανομένης της πολικής αρκούδας Penny, η οποία παρουσιάστηκε το 2022 με τις δύο μητέρες της.

Η χαριτωμένη, πολύχρωμη ανάρτηση κατακεραυνώθηκε γρήγορα από τους ομοφοβικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το να γνωρίζουν τα παιδιά ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα απλά υπάρχουν είναι επιζήμιο για την ευημερία τους.

«Όχι με την Peppa», σχολίασε ένα άτομο, το οποίο έλαβε πάνω από 100 likes.

«Τα Χριστούγεννα είπατε Καλές Γιορτές φοβούμενοι μήπως προσβάλλετε, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσετε το Pride. Πιστεύετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού σας γιορτάζει τα Χριστούγεννα ή το Pride; Κάντε unfollow», έγραψε ένα άλλο άτομο.

«Η σεξουαλικότητα πρέπει να σταματήσει να επιβάλλεται στα παιδιά μας», είπε ένα τρίτο άτομο, ξεχνώντας βολικά ότι η σεξουαλικότητα αρκετών από τους χαρακτήρες των γονέων προβάλλεται κανονικά στο πρόγραμμα, καθώς είναι παντρεμένοι μεταξύ τους.

«Λοιπόν, αυτό είναι απογοητευτικό», έγραψε ένας άλλος φανατικός.

Άλλοι είπαν ότι τα παιδιά «δεν χρειάζεται να γνωρίζουν» ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ+ και χαρακτήρισαν την ανάρτηση «προπαγάνδα».

https://www.instagram.com/p/Cs8tqjpOBsX/?utm_source=ig_web_copy_link

Ωστόσο, παρά την επίθεση αρνητικών σχολίων, οι θαυμαστές της σειράς βγήκαν δυναμικά για να επαινέσουν την εκπομπή για τη συμμετοχικότητά της και το γεγονός ότι κάνει όλους τους τύπους οικογενειών να αισθάνονται ότι εκτιμώνται.

«Σας ευχαριστούμε Peppa, οικογένεια και φίλους – τα ανίψια μας λατρεύουν την εκπομπή και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους guncles! Χαρούμενο Pride», έγραψε ο ιδρυτής του ΛΟΑΤ+ Sports Media και ανεξάρτητος δημοσιογράφος Jon Holmes.

«Δεν νομίζω ότι η επίσημη Peppa έχει πρόβλημα με το unfollow μερικών από εσάς τους ομοφοβικούς θα είμαι ειλικρινής», τόνισε ένα άλλο άτομο.

«Η εγγονή μου λατρεύει την Peppa, οπότε σας ευχαριστώ που γιορτάζετε την οικογένειά μας», δήλωσε ένας τρίτος follower.

Ένα άλλο άτομο δήλωσε ότι «τρομοκρατήθηκε» από το τμήμα σχολίων και φοβήθηκε για την «επόμενη γενιά παιδιών».

Τα κουηρφοβικά σχόλια έρχονται εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής που εκφράζεται από εξτρεμιστές και ακροδεξιούς εναντίον εμπορικών σημάτων που υποστηρίζουν την κοινότητα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές μεγάλες εταιρείες, όπως η Bud Light, η Target, η Walmart, η Kohl’s, η Adidas και η Starbucks, αντιμετώπισαν τεράστιες αντιδράσεις επειδή πούλησαν προϊόντα που σχετίζονται με το Pride ή απλώς συμπεριέλαβαν ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις καμπάνιες μάρκετινγκ τους. Μπορούμε να δούμε και στην Ελλάδα και τα αντίστοιχα σχόλια κάτω από φωτογραφίες προϊόντων που είναι ντυμένα στα χρώματα του Pride.

Η Bud Light αντιμετώπισε την πιο σημαντική αντίδραση, μετά από μια χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram σε συνεργασία με την τρανς influencer Dylan Mulvaney.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, τόσο η εταιρεία μπύρας όσο και η Mulvaney αντιμετώπισαν το τρανσφοβικό μίσος, με φανατικούς να μποϊκοτάρουν τη μάρκα, να καταστρέφουν ράφια της μπύρας στα καταστήματα και ακόμη και να πυροβολούν κουτιά με όπλα και να μοιράζονται το υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αφαιρεθούν δισεκατομμύρια από την αγοραία αξία της Anheuser-Busch, της μητρικής εταιρείας της Bud Light.

Πληροφορίες και εικαστικά από PinkNews.
Δες και αυτό!