Το Xbox διχάζει τις απόψεις, αφού αντικατέστησε το λογότυπο του Pride Month με ένα με θέμα την κόλαση, για να υποστηρίξει το νέο παιχνίδι Diablo IV, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες.

Ο Ιούνιος είναι ο Μήνας Υπερηφάνειας, που σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ότι ήρθε η ώρα για κάθε εταιρεία να σχεδιάσει το λογότυπό της στα χρώματα του ουράνιου τόξου και να υποστηρίξει την LGBTQ+ κοινότητα σε μια εποχή που οι κουήρ ζωές δέχονται επίθεση περισσότερο από ποτέ.

 Όμως, το Xbox, που ανήκει στη Microsoft, θεώρησε προτιμότερο να αλλάξει το λογότυπο με ένα νέο, για να υποστηρίξει το Diablo IV, το θρυλικό -κατά τα άλλα- παιχνίδι action role-playing, που κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου, που διαδραματίζεται στον φανταστικό κόσμο του Sanctuary. 

Έτσι, παρά το γεγονός ότι κατά την 1η Ιουνίου ενημερώθηκε το λογότυπό τους με αυτό που Pride, δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα αντικαταστάθηκε από ένα λογότυπο τυλιγμένο σε φλόγες βγαλμένες από την κόλαση για να υποστηρίξει την καμπάνια του DIablo. 

“Το Xbox είπε πραγματικά ότι μια μέρα για τον Pride Month αρκεί για να λέμε ότι δείξαμε ότι νοιαζόμαστε”, έγραψε ένας χρήστης.

Ένα άλλο άτομο πρόσθεσε: «Πολλές εταιρείες αλλάζουν τα λογότυπα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γρήγορα». 

Φυσικά, δεν έλειψαν και οι φανατικοί θρησκόληπτοι στα σχόλια της φωτογραφίας του προφίλ, που έχουν, επίσης, ξεσηκωθεί με την αλλαγή, για εντελώς διαφορετικούς λόγους προφανώς, γράφοντας ότι το ενημερωμένο λογότυπο είναι μια «μεγάλη μεταφορά» για το «πού θα σε πάει το Pride».

Κάποιος έγραψε: «Τέλεια εικόνα για το Pride. Και κάθε άλλη αμαρτία».

Το Xbox ανακοίνωσε πρόσφατα μια «συνεχιζόμενη συνεργασία» με την GLAAD για να αυξήσει τον αριθμό των κουήρ χαρακτήρων στους επερχόμενους τίτλους του Xbox.

«Η αντιπροσώπευση είναι ένα τεράστιο και πολύπλευρο θέμα: μπορεί να σημαίνει περισσότερους LGBTQIA+ χαρακτήρες, περισσότερες στιγμές ιστορίας με θέματα LGBTQIA+, ή ακόμα και δημιουργία κόσμων στους οποίους οι LGBTQIA+ παίκτες μπορούν να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους», έγραψε Pav Bhardwaj, επικεφαλής του προσωπικού του Xbox marketing.

«Για εμάς, περιλαμβάνει την ενδυνάμωση των μελών της LGBTQIA+ ομάδας για να δημιουργήσουν τα είδη αλλαγής που ελπίζουν να δουν στα παιχνίδια μας και στον κλάδο γενικότερα».

Το Xbox δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση για τα λογότυπα, αν και είναι πιθανό το λογότυπο του Pride να εμφανιστεί ξανά μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας κυκλοφορίας του Diablo IV.