Τα Burger King στην Αυστρία γιορτάζουν το Pride με… δύο top και δύο btm ψωμάκια

0
292
Burger King

Ειδική έκδοση μπέργκερ με δύο top και δύο btm ψωμάκια θα διαθέτουν τα καταστήματα της αλυσίδας φαστ-φουντ Burger King στην Αυστρία μέχρι τις 20 Ιουνίου. Θα ονομάζεται Whopper Pride, προς τιμήν του Μήνα Υπερηφάνειας, αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το πώς αντιλαμβάνονται τα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας τον εορτασμό του Pride Month.

Η εταιρεία λέει ότι τα μπέργκερ έχουν «ίσα ψωμάκια για ίση αγάπη και ίσα δικαιώματα… ως παράδειγμα για την ισότητα όλων των ταυτοτήτων και των σεξουαλικών προσανατολισμών». Ναι, αλλά η καμπάνια στα social media έχει κάνει αρκετούς χρήστες να γελούν.

Πολλοί σχολίασαν ότι πουλώντας ένα προϊόν με “δύο tops” ή “δύο btms”, πιθανότατα η εταιρεία δεν καταλαβαίνει πώς λειτουργεί το γκέι σεξ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Burger King αναγνωρίζει τους LGBTQ πελάτες της.

Το 2014, ένα κατάστημα Burger King στο Σαν Φρανσίσκο πούλησε ένα “Proud Whopper”. Το μπέργκερ ήταν στην πραγματικότητα ένα κανονικό Whopper, το οποίο ήταν τυλιγμένο σε χαρτί με ουράνιο τόξο και στο εσωτερικό του αναγραφόταν η φράση “Είμαστε όλοι ίδιοι από μέσα”. Το μπέργκερ κέρδισε τους LGBTQ πελάτες.

Αντίστοιχες αξιόλογες προσπάθειες έγιναν το 2019 πάλι στις ΗΠΑ και το 2020 στο Μεξικό. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια διαφήμιση στο Ελσίνκι της Φινλανδίας που έδειχνε τον Burger King να φιλάει τον αντίπαλό του στα fast-food Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ. Οι διαφημίσεις με τις αφίσες περιελάμβαναν το σλόγκαν “Η αγάπη τα νικά όλα”.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.