Η Ουαλία απαγορεύει στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από τα ΛΟΑΤ μαθήματα

22/01/2020
από

Οι γονείς στην Ουαλία έχουν χάσει το δικαίωμα να εμποδίζουν τα παιδιά τους από το να παρακολουθούν το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής και να μαθαίνουν για τη σεξουαλικότητα, τις σχέσεις και τη θρησκεία.

Η απόφαση ακολουθεί μια διαβούλευση, όπου η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (88,7%) δήλωσε ότι οι γονείς θα πρέπει να μπορούν να αποσύρουν τα παιδιά τους, από τα ΛΟΑΤ μαθήματα.

Όμως,

η υπουργός Παιδείας, Κίρστυ Ουίλιαμς (Kirsty Williams), δήλωσε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι η νεολαία «κατανοεί τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των άλλων.Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και οι απαντήσεις στη διαβούλευση αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα των απόψεων» .

Η υπουργός επιβεβαίωσε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας εργασίας, που θα επιβλέπει τη βελτίωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και πρόσθεσε:

«Αυτή θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση της προσέγγισής μας και θα επιτρέψει επίσης στα παιδιά, στους γονείς, στις/στους φροντιστές και στις κοινότητες να το δουν να συμβαίνει στην πράξη και να ανατροφοδοτούν τις απόψεις τους» .

Η διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγή θα αποτελεί νομική απαίτηση για την Ουαλία έως το 2021.

Η απόφαση επαινέθηκε από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, οι οποίες είπαν ότι η Ουαλία «οδηγεί τον δρόμο» στη συμπεριληπτική διδασκαλία.
Δες και αυτό!