Η Ναταλία Γερμανού για τη συμπερίληψη στην ελληνική τηλεόραση

14/03/2024
από
Για την ελληνική τηλεόραση μίλησε η Ναταλία Γερμανού, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι τόσο συμπεριληπτική όσο θα έπρεπε.

Στα πλαίσια του συνεδρίου The Upfront Initiative, η Ναταλία Γερμανού τόνισε ότι η μαζικότητα της τηλεόρασης δεν είναι ο μόνος παράγοντας για να την κάνει συμπεριληπτική.

«Δεν αρκεί, διότι η τηλεόραση είναι μέσο μαζικό μεν φοβισμένο δε, με άλλοθι ότι απευθυνόμαστε στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Δηλαδή πρέπει να προσέχουμε τι παρουσιάζουμε, οπότε δεν είναι όσο συμπεριληπτική θα έπρεπε», είπε συγκεκριμένα.

Για το είδος της τηλεόρασης που κάνει, το οποίο αναμειγνύει την ενημέρωση με την ψυχαγωγία (infotainment), η ίδια ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια είναι πιο συμπεριληπτικό. «Στην ψυχαγωγία δώσαμε μεγάλο αγώνα σε αυτό που λέγεται συμπερίληψη. Να πατήσουμε δηλαδή τα στερεότυπα κάτω σαν κατσαρίδες, να ανοίξουμε δρόμο σε μια πιο φωτεινή τηλεόραση, Στη δική μου εκπομπή δεν συνάντησα δυσκολίες να το καταφέρω», συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η εκπομπή της της «επιτρέπει» να δρα συμπεριληπτικά.

«Εργάζομαι κάτω από μια στέγη που μου επιτρέπει να τα κάνω αυτά. Σήμερα συνάντησα ένα κορίτσι, την Οδήλια, και μου είπε σε 5 λεπτά την ιστορία της. Ήρθε από άλλη χώρα, έκανε φυλομετάβαση εδώ. Μπορώ να τη φιλοξενήσω στην εκπομπή μου. Το κανάλι θα μου επιτρέψει να τη φιλοξενήσω αν θέλω. Θα μου κοστίσει σε νούμερα; Πιθανότατα! Θα το κάνω όμως παρόλα αυτά; Ναι!», είπε κάνοντας το κοινό να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

«Όταν πάρεις απόφαση να κάνεις τηλεόραση που αξίζει σε τηλεθεατές και σε εσένα, όλα έρχονται με ένα τίμημα. Ή θα πας με το ρεύμα με θέματα που είναι αρεστά σε όλους ή θα κάνεις το κάτι παραπάνω», είπε και συμπλήρωσε ότι όταν παρουσιάζει κάτι που δεν την αντιπροσωπεύει προσπαθεί να αναδεικνύει την αποστασιοποίησή της.

Η Ναταλία Γερμανού τοποθετήθηκε και για τη βίαιη ομοτρανσφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους, λέγοντας ότι σοκαρίστηκε.

«Στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα Θεσσαλονίκης  με σόκαρε ποιοι άνθρωποι μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά. Όταν βλέπω βία από ανηλίκους αυτό που με σοκάρει είναι τι γίνεται στο σπίτι τους. Όταν παίξαμε το θέμα, ήμουν τόσο αναστατωμένη, μετά είχε εμπορική τοποθέτηση. Δεν μπορούσα να το κάνω, το έκαναν τα παιδιά. Δεν είμαι τόσο επαγγελματίας να πάω μετά από ένα τέτοιο θέμα να πάω σε εμπορικό», είπε.

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε και στο δικό της βίωμα σχετικά με τα σεξιστικά σχόλια που είχε δεχθεί στα social media, όταν πήρε συνέντευξη από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο.

«Χρησιμοποίησαν το φύλο μου για να χτυπήσουν τη δουλειά μου, δεν μπορούσαν να μου πουν ότι ήταν μια κακή συνέντευξη, πρέπει να πουν ότι είσαι πατσαβούρα, γριά, ντροπή του πατέρα σου. Θα με χειροκροτούσε ο πατέρας μου αν ζούσε γιατί όσοι τα έγραψαν, δεν ήξεραν τον Φρέντι. Μετά συνήθισα, κατάλαβα πως ο,τι κι αν κάνω θα χρησιμοποιείται πάντα εναντίον μου η γυναικεία υπόσταση, θα χρησιμοποιούν ηλικία και φύλο», σημείωσε.
Δες και αυτό!