Γυμναστής επέβαλε αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κηρύγματα σε αγόρια ομάδας μπάσκετ

30/03/2020
από
"Ο γυμναστής ανάγκασε τον γιο μας να παρακολουθήσει αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κηρύγματα" 
"Ο γυμναστής ανάγκασε τον γιο μας να παρακολουθήσει αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κηρύγματα"

Ένα ζευγάρι λεσβιών από το Τενεσί των Η.Π.Α. μηνύει έναν γυμναστή, επειδή αναγκάζει τον γιο τους, να παρακολουθεί αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ κηρύγματα.

Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι ο γιος τους ήταν υποχρεωμένος, πριν από κάθε προπόνηση μπάσκετ, να παρακολουθεί τα κηρύγματα μίσους του γυμναστή, για να μπορεί να συμμετέχει στην ομάδα του σχολείου.

Οι δύο γυναίκες μηνύουν τον Chuck Comer, τον καθηγητή φυσικής αγωγής και ευεξίας του Middle Valley Middle School, στο Νοξ (Knox County). Το σχολείο μάλιστα, στον ιστότοπό του, καμαρώνει πολύ για την επιτυχία της ομάδας μπάσκετ στους αγώνες, που βρίσκεται στην τρίτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος του Τενεσί.

Η δικογραφία αναφέρει ότι ο γυμναστής χρησιμοποίησε το πρόγραμμα μπάσκετ για να προωθήσει τις συναντήσεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Έφηβοι για τον Χριστό” (Teens for Christ), η οποία στοχεύει τα έφηβα άτομα, που δεν εκκλησιάζονται, με σκοπό να τα κάνουν «μαθητές του Ιησού» .

Ο γιος του ζευγαριού πίστευε αρχικά ότι θα παρακολούθησε ένα μάθημα μπάσκετ, αλλά ισχυρίζεται ότι μόλις εγγράφονταν οι μαθητές σ’ αυτό, έπρεπε υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και σε αυτές τις συναντήσεις. Η ομάδα των μαθητών που συμμετείχε στην ομάδα του μπάσκετ του σχολείου, έπρεπε να φτάνει νωρίτερα δύο φορές την εβδομάδα, πριν αρχίσει το σχολικό πρόγραμμα, και να ακούει τον γυμναστή να τους διαβάζει από τη Βίβλο και να ερμηνεύει το κείμενο, για περίπου μισή ώρα.

Στη μήνυση αναφέρονται τα εξής: «Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ο Comer συσχέτιζε τα ΛΟΑΤΚΙ+ “ζητήματα” με την «αμαρτία» , κάτι που είναι «σαφώς αντισυνταγματικό» και ισοδυναμεί με «παρενόχληση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονέων του» . Η αγωγή υποστηρίζει ότι οι συναντήσεις του Comer παραβιάζουν τη ρήτρα της ελεύθερης άσκησης της Πρώτης Τροποποίησης.

Εκπρόσωπος του σχολείου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WBIR, ότι δεν μπορεί να σχολιάσει υποθέσεις που εκκρεμούν, αλλά υποστήριξε ότι η παρακολούθηση της μελέτης της Βίβλου δεν ήταν προϋπόθεση για να παίξει ένα παιδί μπάσκετ.

Το ζευγάρι ζητά αποζημίωση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων και άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια για ποινικές αποζημιώσεις.
Δες και αυτό!