Το παγκοσμίου πια φήμης γκέι ζευγάρι πιγκουίνων Sphen και Magic έγιναν μπαμπάδες για δεύτερη φορά, αφού εκκόλαψαν κι ένα δεύτερο αβγό, που παραμελήθηκε από τους στρέιτ βιολογικούς γονείς του.

Ο Sphen κι ο Magic, δύο αρσενικοί πιγκουίνοι gentoo που βρίσκονται στο Sea Life Aquarium στο Σίδνεϊ, έγιναν διάσημοι τον Οκτώβριο του 2018, όταν εκκόλαψαν το πρώτο τους αβγό. Οι υπεύθυνες/οι του ζωολογικού κήπου παρατήρησαν ότι προσπαθούσαν να εκκολάψουν μία πέτρα, οπότε τους έδωσαν να φροντίσουν ένα πραγματικό εφεδρικό αβγό.

Οι γκέι πιγκουίνοι μπαμπάδες αναλαμβάνουν, όταν τα στρέιτ ζευγάρια παραμελούν τα αβγά τους

Γκέι ζευγάρι πιγκουίνων

Με την αποδεδειγμένη ικανότητα γονικής μέριμνάς τους, είναι πλέον οι θετοί μπαμπάδες για τα αβγά, που παραμελούνται από τα στρέιτ ζευγάρια πιγκουίνων.

Από το πρώτο τους αβγουλάκι γεννήθηκε η Lara, με το παρατσούκλι Sphengic, τώρα μεγάλωσε και προχώρησε στη δημιουργία μιας δικής της οικογένειας, αλλά ο Sphen και ο Magic καλωσόρισαν κι ένα δεύτερο αβγό.

Υπεύθυνες/οι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν στο Star Observer τη Δευτέρα (23 Νοεμβρίου): «Εάν ένα από τα ζευγάρια μας έχει πάρα πολλά αβγά, ή δεν είναι καλό στο να τα φροντίζει, μερικές φορές θα δώσουμε αυτά τα αβγά σε άλλα ζευγάρια, όπως στον Sphen και στον Magic. Έτσι, τους δώσαμε ένα αβγό για επώαση, καθώς έχουν αποδειχθεί ότι είναι καλοί γονείς στο παρελθόν.”

Οι δύο μπαμπάδες και το νεογνό τους τα πάνε μια χαρά

Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι κάτι σύνηθες μεταξύ των πιγκουίνων. Εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου εξήγησε: «Οι πιγκουίνοι, συμπεριλαμβανομένων των gentoo, είναι μεταξύ των πολλών ειδών στα οποία συμβαίνει συχνά να έχουμε ζευγάρια αρσενικού με αρσενικό ή θηλυκού με θηλυκό και είμαστε τυχερές/οί που έχουμε το δικό μας ζευγάρι αρσενικού με αρσενικό.

«Ακριβώς όπως κι οι άλλοι γονείς gentoo, ο Sphen και ο Magic είναι προσεκτικοί και απίστευτοι με τη φροντίδα και νιώθουμε προνομιούχες/οι να έχουμε ένα τόσο καταπληκτικό ζευγάρι στην αποικία μας. Η Lara είναι σήμερα δύο ετών και μας εκπλήσσει καθημερινά με το πόσο ανεξάρτητη είναι. Παρά το γεγονός ότι ήταν σχετικά νέα, προσπάθησε να συμμετάσχει στη φετινή περίοδο αναπαραγωγής.

Αυτή και ο σύντροφός της δημιούργησαν μια φωλιά και την παρακολούθησαν προσεκτικά, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να εκκολάψουν έναν απόγονο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα πάει το επόμενο έτος και αν θα χαρίσει στον Sphen και στον Magic ένα μικρό εγγόνι πιγκουίνο.”

Ο Sphen κι ο Magic ήταν αχώριστοι εδώ και χρόνια, με τον Sphen να δείχνει την αγάπη του στον Magic δίνοντάς του μια «ειδική πέτρα» που είναι «ισοδύναμη με την πρόταση γάμου στη γλώσσα της αγάπης των πιγκουίνων.» 

Ζευγάρι λεσβιών πιγκουίνων απέκτησε το πρώτο του πιγκουινάκι