Μετά την ανακοίνωση του Super Mario 3D World + Bowsers Fury η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει για εμένα, καθώς όπως έχω ξαναπεί, δεν ήμουν κάτοχος του Wii U, οπότε το ήθελα αρκετό καιρό τώρα να πιάσω αυτό το διαμαντάκι στα χέρια μου, μιας και το είχα παίξει λίγο σε κονσόλα φίλου. Όχι μόνο η αναμονή άξιζε, αλλά και ο τίτλος συνοδεύεται με ένα κύμα περιπέτειας, το Bowser’s Fury.

Lockdown 3, ναι είναι εδώ και δεν ξέρω πως το κάνει η Nintendo κάθε φορά, θες σύμπτωση, θες κάρμα, θες να ξέρει τα μελούμενα; Η Nintendo είναι πάντα ένα βήμα μπροστά για να μας προσφέρει ό,τι καλύτερο για να περάσουμε στην καραντίνα μας. (Θα ξεχάσω εγώ στην πρώτη που είχα λιώσει το Animal Crossing: New Horizons;).

Τα πράγματα είναι απλά, όλο το παιχνίδι είναι μια τελειότητα.

Ας ξεκινήσουμε με το Super Mario 3D World, το port του παιχνιδιού για το Nintendo Switch. Το ίδιο το παιχνίδι φαίνεται να έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον τίτλο του Wii U. Ο τίτλος τρέχει σταθερά στα 60fps σε 1080p ανάλυση στην τηλεόραση και 720p σε handheld. Βεβαια εντάξει, στο Bowser’s Fury, που είναι open world, μπορείτε να δείτε λίγο να πέφτουν τα frame κάτω από τα 60 fps. Παρόλα αυτά, οι βελτιώσεις δεν περιορίστηκαν στην ανάλυση του παιχνιδιού. Η Nintendo προχώρησε και σε μερικές βελτιώσεις στο ίδιο το παιχνίδι για να το κάνει πιο ισορροπημένο, όπως το speed boost, που έδωσε στους χαρακτήρες για να κινούνται πιο γρήγορα, ή τη δυνατότητα ενός χαρακτήρα με cat suit να σκαρφαλώνει λίγο πιο ψηλά. 

Εικόνα: CBR

Η μεγαλύτερη βελτίωση, όμως, κατά τη γνώμη μου είναι το online play. Πέρα, λοιπόν, από τη δυνατότατη να παίξεις το παιχνίδι με τ@ φίλ@ σου χρησιμοποιόντας μια κονσόλα, πλέον με το online mode μπορείς να παίξεις με οποιοδήποτε φίλ@ σου που έχεις στο friend list σου, το οποίο μαντέψτε, είναι ιδανικό σε περιόδους lockdown που δεν μπορείς να καλείς κόσμο σπίτι σου και να κάνετε φαγοπότι (εκτός και αν είσαι στην Ικαρία και το επώνυμό σου είναι Μητσοτάκης). Παρόλα αυτά, για να μην έχεις προβλήματα με framedrops στο online παιχνίδι, θα πρέπει όλα τα άτομα να έχουν σταθερή σύνδεση και αν μην υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο, που εντάξει στην Ελλάδα ξέρουμε την κατάσταση στα δίκτυα μας. Μέχρι δύο παίκτες σε online παιχνίδι θα είστε οκ, στους 4 ίσως να είναι πιο δύσκολο να έχετε όλα τα άτομα σταθερή σύνδεση.

Κάθε επίπεδο στο Super Mario 3D World είναι μαγευτικό και δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι. Αυτό γίνεται, επειδή σε κάθε ένα επίπεδο η Nintendo έχει προσπαθήσει να του δώσει το δικό του χαρακτήρα και θεματική, έτσι ώστε να ξεχωρίζει. Μπορεί από τη μια, για παράδειγμα, να παίζετε σε ένα επίπεδο, που να θυμίζει ένα The Legend of Zelda μπουντρούμι, και σε επόμενη πίστα να παίξετε ένα επίπεδο, που να θυμίζει πολύ Mario Kart. Όλος ο κόσμος του Super Mario 3D World είναι έξυπνα φτιαγμένος για να σε κρατάει σε εγρήγορση και να μη σε κάνει να βαριέσαι ποτέ.

Εικόνα: wccftech

Bowser’s Fury

Πηγαίνοντας τώρα στο Bowser’s Fury μπορώ να πω ότι η Nintendo έκανε μια πολύ καλή δουλειά γύρω από αυτό το νέο παιχνίδι. Ναι, μοιάζει σχετικά μικρό, μπορεί μέσα σε ένα 5ωρό να το τελειώσεις αν κάνεις τα ελάχιστα πράγματα που απαιτεί ο τίτλος, αλλά ταυτόχρονα μοιάζει τεράστιο μέσα από το μεγάλο open world κόσμο που προσφέρει. Εντάξει, δεν είναι και Breath of the Wild μην τρελένεστε, είναι όμως σχετικά μεγαλούτσικος για Super Mario παιχνίδι.

Εικόνα: Tom’s Guide

Προσωπικά, μου βγάζει μια διασταύρωση μεταξύ Super Mario Odyssey και Super Mario Sunshine, ίσως το art style, ίσως η open world εξερεύνηση του Odyssey, ίσως ο Bowser Jr. που σε βοηθάει με ένα πινέλο και σβήνει αυτή τη μαύρη γλίτσα; Ίσως όλα αυτά μαζί, χτυπάνε στη γλυκιά νοσταλγία των κλασσικών αυτών τίτλων.

Μιας και αναφέραμε το art style… Τα πάντα στο Bowser’s Fury είναι σε σχήμα και μορφή γάτας. Από τους θάμνους και τα δέντρα, μέχρι τους εχθρούς, τα κτίρια και γενικά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Έχετε δει γλάρο-γάτα; Ε, ετοιμαστείτε, γιατί θα δείτε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Bowser Jr., τον οποίο μπορεί να χειριστεί ένας δεύτερος παίχτης, έχει πιο πολύ υποστηρικτικό χαρακτήρα και δεν προσφέρει τόση ελευθερία όση τουλάχιστον προσφέρουν οι υπόλοιποι παίχτες στο Super Mario 3D World, παρόλα αυτά είναι μια οκ προσπάθεια σε περίπτωση που θέλει να σας κάνει παρέα ένας δεύτερος παίκτης.

Εικόνα: ign

Αν και όπως έχω προαναφέρει, με αγχώνουν τα παιχνίδια με χρόνο, το γεγονός ότι ο “χρόνος” εδώ είναι για να ξυπνήσει ο Bowser και να αλλάξει όλη η πίστα με φωτιές να πετάγονται παντού, με κάνει να εύχομαι για πρώτη φορά στη ζωή μου σε παιχνίδι να περιμένω να “τελειώσει ο χρόνος”. Το κάνει όλο και πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό (και ένα τσακ πιο δύσκολο ίσως), αλλά εκεί βρίσκεται όλο το ζουμί. Να τρέχεις να εξερευνήσει το ανοιχτό αυτό αρχιπέλαγος με τα νησάκια, να μαζεύεις τα cat shines και τσούπ να ξυπνάει ο Bowser και να αλλάξει όλο το σκηνικό.

Κλείνοντας, να πω αυτό το -ας το βαφτίσουμε- bundle παιχνιδιών είναι ένα must have για τους κατόχους του Nintendo Switch. Καταφέρνει και να ικανοποιήσει και τα άτομα που είχαν παλαιότερα τον τίτλο στο Wii U, τόσο με τις βελτιώσεις, όσο και με την προσθήκη του Bowser’s Fury, αλλά και να ικανοποιήσει τους νέους κατόχους του τίτλου δίνοντάς τους ακόμα μια γεμάτη δράση περιπέτεια με τον αγαπημένο τους υδραυλικό.

Από εμένα είναι ένα τεράστιο ναι, που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε.

Βαθμολογία: 9,2/10