Ταξιδέψαμε σε ένα τροπικό νησί με το Animal Crossing: New Horizons

25/03/2020

Μετά από καθυστερήσεις και μεγάλη αναμονή ο νέος τίτλος Animal Crossing: New Horizons έφτασε επιτέλους στην κονσόλα του Nintendo Switch. Και ναι, μπορώ να το πω, την κατάλληλη στιγμή. Mπορεί να μην γίνεται να βγεις από το σπίτι σου, όμως μέσω του Animal Crossing: New Horizons μπορείς να μετακομίσεις σε ένα ειδυλλιακό νησί και να ζήσεις μια ζωή που δυσκολεύεσαι να ζήσεις τώρα.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας και θα σας ομολογήσω ότι αυτός είναι ο πρώτος τίτλος Animal Crossing που παίζω. Έτσι, όταν έπιασα τον τίτλο στα χέρια μου, σκεφτόμουν συχνά: “και τώρα τι; Τι παιχνίδι είναι αυτό; Ποια η αποστολή του; Απλά μετακομίζω σε ένα νησί και το φτιάχνω όπως θέλω;” Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ενθουσιώδες «ΝΑΙ»! Ως ένα άτομο που έχει κολλήσει με τίτλους, όπως το “The Sims” και το “Minecraft”, που απλά δημιουργείς έναν δικό σου κόσμο χωρίς πολύ νόημα και σκοπό… έχω να πω πως το παιχνίδι αυτό με άφησε μαγεμένο και διψασμένο για να εξερευνήσω, να ανακαλύψω και να φτιάξω τον δικό μου τροπικό παράδεισο.

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα όμως από την αρχή.

Με το που ξεκίνησα το παιχνίδι μου δόθηκε η δυνατότητα να φτιάξω τον χαρακτήρα μου, όπως το επιθυμώ εγώ. Εξεπλάγην ευχάριστα, όταν παρατήρησα ότι το παιχνίδι δε με ρώτησε το φύλο μου, αλλά το στυλ του χαρακτήρα μου. Εξεπλάγην ακόμα πιο πολύ, όταν είδα ότι όλες οι επιλογές και τα ρούχα ήταν ελεύθερα προς όλους τους χαρακτήρες. Δεν πέρασε πολλή ώρα μέχρι να αλλάξω το μαλλιά μου σε ροζάκι και να βάλω ένα ωραίο φόρεμα, που μου έδωσε δώρο κάποιος άλλος παίχτης. Είναι ωραίο να βλέπεις παιχνίδια που δε σε περιορίζουν και σου επιτρέπουν να εκφραστείς με τον χαρακτήρα σου, όπως ακριβώς επιθυμείς.

Εικόνα: Nintendo (Kotaku)

Αφού τακτοποιήθηκα στο νησί, βάλθηκα να το εξερευνώ και να κάνω μικρά πραγματάκια δεξιά και αριστερά. Δε θα σας πω πόσες ώρες πέρασα πιάνοντας έντομα και ψαρεύοντας ούτε πόσες ώρες μου πήρε να ταχτοποιήσω τα πρώτα σπίτια στο νησί. Θα σας πως, όμως, πόσο διασκεδαστικό και χαλαρωτικό ήταν να το κάνω. Μου άρεσε που προσπαθούσα να γεμίσω ολόκληρο τον κατάλογο με τα έντομα και να προσπαθώ να φτιάξω και να διακοσμήσω το νησί, όπως το θέλω εγώ. Ναι, δε θα σας το κρύψω, οι πρώτες μέρες με τον τίτλο κυλούσαν αργά. Δεν είχα ξεκλειδώσει όλα τα εργαλεία και τα πράγματα, αλλά όσο κυλούσαν οι μέρες τόσο πιο πολλά πράγματα ξεκλείδωνα και τόσο πιο πολλά πράγματα είχα να κάνω.

Α, και όταν μιλάω για μέρες εννοώ πραγματικές ημέρες στον αληθινό μας κόσμο. Το παιχνίδι είναι συγχρονισμένο με το ημερολόγιο και την ώρα που έχεις ρυθμίσει στην κονσόλα, οπότε αρκετές φορές, προκειμένου να γίνουν κάποια πράγματα, πρέπει να περιμένεις την επόμενη μέρα, το οποίο δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούγεται, καθώς μπορείς να επιταχύνεις την διαδικασία, αλλάζοντας την ημερομηνία στην κονσόλα. Κάθε μέρα είναι μια καινούργια έκπληξη, αυτό έχω να πω μόνο. Τα πάντα αλλάζουν όσο παίζεις το παιχνίδι και αυτό είναι που το κάνει διασκεδαστικό.

Εικόνα από τον λογαριασμό του twitter: @sailoranniemoon

Μια τέτοια έκπληξη ήταν και όταν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον χαρακτήρα C.J., έναν κάστορα όπου κατά την διάρκεια την συνομιλίας μου μίλησε για τον σύντροφό του, που αργότερα τον γνώρισα, τον Flick τον χαμαιλέοντα. Η αλήθεια είναι το στόμα μου έπεσε λίγο καθώς δεν βλέπουμε συχνά παιχνίδια που να κάνουν κάποια αναφορά σε ομόφυλη σχέση, – ή σε οποιαδήποτε σχέση σε πολλά παιχνίδια της Nintendo, οπότε χάρηκα ιδιαίτερα όταν είδα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ελεύθερη επιλογή ρούχων ανεξαρτήτως χαρακτήρα μπορώ να πω με σιγουριά ότι το Animal Crossing: New Horizons αποτελεί ένα από τα πιο συμπεριληπτικά παιχνίδια για το 2020.

Εικόνα: Nintendo EPD/NintendoΑφού πέρασα αρκετές ώρες και ημέρες με το παιχνίδι, το έδωσα και στο αγόρι μου να παίξει, λέγοντας του «Καλά ε, εσύ που δεν παίζεις τόσα βιντεοπαιχνίδια αυτό θα σου αρέσει» και ενώ συνήθως παίρνω αρνητική απάντηση με έβλεπε που έχω κολλήσει και έπιασε και αυτός το χειριστήριο να παίξει! Οπότε είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω εν μέσω καραντίνας και το co-op mode, το οποίο μπορούσε να είναι και καλύτερο. Είχα διαβάσει πριν βγει το παιχνίδι, ότι ο δεύτερος παίχτης δε μετακομίζει σε ένα δικό του νησί, αλλά υπάρχει ένα μόνο νησί για όλους τους παίχτες και είναι όσο περίεργο ακούγεται. Το λέω αυτό, γιατί ενώ είχα αρχίσει να φτιάχνω το νησί, όπως το θέλω εγώ, ξαφνικά είχα ένα άλλο άτομο να μου πειράζει και να μου μετακινεί τα πράγματα. Δε μπορώ να φανταστώ πως θα είναι να έχεις περισσότερους χρήστες/τριες στην κονσόλα να παίζουν αυτό το παιχνίδι, έχω να πω, όμως, αν οι δύο παίχτες ακούγονται μπελάς, οι παραπάνω θα είναι σίγουρα χαοτικό!

Εν πάση περιπτώσει η χρυσή τομή βρέθηκε και χωρίσαμε το νησί στα δύο σαν το “Kωνσταντίνου και Ελένης” με ένα ποτάμι να χωρίζει τις περιοχές μας.

Συνοψίζοντας έχω να πω ότι ο τίτλος είναι μαγευτικός και η οποιαδήποτε αναμονή για αυτόν άξιζε! Τα γραφικά είναι πανέμορφα και ο τίτλος προσφέρει αρκετές ώρες διασκέδασης για να περάσεις την ώρα σου. Θα πάω μέχρι το σημείο να πω, ότι είναι ό,τι πιο κατάλληλο μπορεί να παίξει ένα άτομο μέσα στην καραντίνα, καθώς προσφέρει ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, είναι χαλαρωτικό και μπορεί να σε ταξιδέψει ψηφιακά σε ένα νησί μου μπορείς να κάνεις ό,τι δεν μπορείς να κάνεις τώρα με τον κορονοϊό!

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, καθώς είναι ένας από τους must have τίτλους που πρέπει να έχει κάθε κάτοχος του Nintendo Switch.

Βαθμολογία: 9.2/10




Δες και αυτό!