Φινλανδία : Ο Πρόεδρος της χώρας υπέγραψε το νόμο που επιτρέπει τους gay γάμους

20/02/2015

02e24476Ο Πρόεδρος της Φινλανδίας, Sauli Niinistö υπέγραψε την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, τον νέο νόμο που θα δίνει στα άτομα του ιδίου φύλου να παντρεύονται. Ο νόμος τίθεται σε ισχύ τον Μάρτιο του 2017.

Η υπογραφή του αποτελεί ταυτόχρονα και τον πρώτο νόμο στην ιστορία της χώρας που ήρθε στο Κοινοβούλιο ως πρωτοβουλία 167.000 πολιτών και ο πρώτος που εγκρίνεται τόσο από το Κοινοβούλιο, όσο και από τον Πρόεδρο.

Τώρα που ο νόμος έχει επιβεβαιωθεί από τον Πρόεδρο της χώρα;, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα ξεκινήσει το έργο αναθεώρησης της εθνικής νομοθεσίας για να ευθυγραμμιστεί με την νέα έννοια του γάμου. Ανάμεσα στα άλλα, θα δίνει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, διάφορες οικογενειακές κοινωνικές και υγειονομικές νομοθεσίες, θα πρέπει να εξεταστούν και να αναθεωρηθούν, όπως και η νομοθεσία σχετικά με το νομικό καθεστώς του συμφώνου συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου. Όλες οι αναθεωρήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Κοινοβούλιο το προσεχές φθινόπωρο.

Τα ομόφυλα ζευγάρια στη Φινλανδία μπορούν να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης από το 2002. Ωστόσο, η χώρα ήταν η μοναδική Σκανδιναβική χώρα που δεν επέτρεπε τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. Μετά από αυτό. η Φινλανδία έγινε η 12η ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί τους gay γάμους

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]
Δες και αυτό!