Αναδρομική έκθεση Jean Paul Gaultier στο Παρίσι

01/04/2015

affiche-jpg-page-expo_0Αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο χώρο της μόδας και για πολλά χρόνια ήταν το “enfant terrible” ! Ο μαγικός κόσμος της μόδας του Jean Paul Gaultier, αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει εντυπωσιάσει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην παγκόσμια περιοδεία της. Στην δέκατη στάση της, στο Παρίσι αυτή τη φορά, μετά από το Μόντρεαλ, το Ντάλας, το Σαν Φρανσίσκο, τη Μαδρίτη, το Ρότερνταμ, της Στοκχόλμης, του Μπρούκλιν, του Λονδίνου και της Αυστραλίας, η αναδρομική έκθεση στην οποία μπορεί κανείς να δει τις μοναδικές δημιουργίες τους σχεδιαστή από το 1976 μέχρι σήμερα, ανοίγει τις πύλες της στο μουσείο Grand Palais του Παρισιού την 1η Απριλίου 2015 και αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό σταθμό στην καριέρα του Jean Paul Gaultier.

Στις 30 Μαρτίου, διάσημοι καλεσμένοι βρεθήκαν στα εγκαίνια της έκθεσης. Μεταξύ των διάσημων καλεσμένων και φίλων του, είδαμε την Estelle Lefébure, τη Catherine Deneuve, την Kylie Minogue, τη Farida Khelfa, τους καλλιτέχνες Pierre et Gilles, το διάσημο μοντέλο Ines de la Fressange, τους δικούς μας Νίκος Αλιάγας και Νάνα Μούσχουρη, το σχεδιαστή Christian Louboutin και το Mika.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ με το Réunion des musées nationaux – Grand Palais, και με τον οίκο μόδας Jean Paul Gaultier.

01 Απριλίου 2015 εώς 03 Αυγούστου 2015, Grand Palais, Παρίσι

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]
Δες και αυτό!