Ετήσια ανασκόπηση Pornhub: Αύξηση στις “τρανς” αναζητήσεις

10/01/2023
από
Pornhub
Pornhub

Το Pornhub κυκλοφόρησε πρόσφατα την ετήσια ανασκόπησή του για το 2022, η οποία δείχνει τι αναζητούν περισσότερο οι χρήστριες/ες στην πλατφόρμα. Φέτος, ο ιστότοπος έγινε πολύ πιο κουήρ, με αξιοσημείωτη αύξηση στο τρανς πορνό, το οποίο έγινε η τρίτη πιο δημοφιλής κατηγορία στις ΗΠΑ και η έβδομη στον κόσμο.

Οι ομαδικές αναζητήσεις σεξ σημείωσαν, επίσης, αύξηση 34%, ενώ το “scissoring” σημείωσε άλμα 96% στους όρους αναζήτησης, δίπλα στο “pegging”. Μια αναφορά από το Them σημειώνει, ότι το Pornhub συλλέγει δεδομένα για το PornhubGay χωριστά, και όχι κατά φύλο. Το PornhubGay ανέφερε, επίσης, αύξηση 202% στις αναζητήσεις για FTM, καθιστώντας την 20η από τις 20 κορυφαίες γκέι αναζητήσεις.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το τρανς πορνό συνοδεύεται, επίσης, από έναν αριθμό νομοσχεδίων, κατά των τρανς ατόμων, και γενικώς αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής και νόμων, που προσπαθούν να επιβάλλουν οι νομοθέτες στις ΗΠΑ. 

Μια μελέτη του Lawsuit.org έδειξε ότι οι χρήστριες/ες στις Ρεπουμπλικανικές πολιτείες είναι οι πιο υπεύθυνες/οι για τη δημοτικότητα ορισμένων όρων, που σχετίζονται με το “τρανς”, όπως “tranny” και “shemale”. Το Τέξας ήταν η «πιο εμμονική» πολιτεία με το “τρανς” πορνό.

Η HuffPost ανέλυσε περαιτέρω τη διαφορά μεταξύ ορατότητας και ισότητας, καθώς και αν η αύξηση σε αυτές τις αναζητήσεις αποτελεί ένδειξη φετιχοποίησης. Τούτου λεχθέντος, είναι πιθανότατα ένας συνδυασμός φετίχ και γνήσιας περιέργειας για την εξερεύνηση του φύλου και της σεξουαλικότητας. Με σχεδόν ένα στα πέντε μέλη του πληθυσμού της Gen Z να αυτοπροσδιορίζεται ενός του κουήρ φάσματος, αυτό θα μπορούσε πράγματι να είναι έτσι.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, όμως, τα τρανς άτομα εξακολουθούν να είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κινδύνους και στίγματα, που τα εμποδίζουν να ζήσουν μία ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Συνολικά, οι ακτιβιστικοί κύκλοι εκφράζουν την ανησυχία τους για μία πιθανή φετιχοποίηση των τρανς ατόμων, που μπορεί να αυξήσει το στίγμα, γύρω από μια ευάλωτη ομάδα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Δες και αυτό!