Το All Out στέλνει έκκληση για τη ζωή δύο ΛΟΑΤ+ νεαρών που βρίσκονται σε κίνδυνο, αφού συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές και στάλθηκαν πίσω στη Τσετσενία. Καλούν τον Πρόεδρο των Η.Π.Α., Τζο Μπάιντεν, να παρέμβει και συγκεντρώνουν υπογραφές, ώστε να πιέσουν για την απελευθέρωσή τους και την επιστροδή τους.

επείγον, Τσετσενία

Ακολουθεί το μήνυμά τους

«Όταν μας κάλεσαν, ακούσαμε κραυγές στο βάθος. Κι όταν ο δικηγόρος μας έφτασε στο σπίτι μας λίγο μετά, το βρήκε να έχει υποστεί επιδρομή, να υπάρχουν σημάδια πάλης, και οι άντρες είχαν εξαφανιστεί.

Έτσι, μάθαμε ότι ο Salekh Magamadov και ο Ismail Isayev, δύο ΛΟΑΤ+ νεαροί, που βοηθήσαμε να διαφύγουν από την Τσετσενία, συνελήφθησαν από τη ρωσική αστυνομία και επέστρεψαν αναγκαστικά στην πατρίδα τους.

Ανησυχούμε απίστευτα για τη ζωή τους. Από το 2017, περισσότεροι από 200 άνδρες συνελήφθησαν και βασανίστηκαν υπό την υποψία ότι ήταν ομοφυλόφιλοι, ή αμφιφυλόφιλοι στη Ρωσική Δημοκρατία της Τσετσενίας. Τουλάχιστον έξι άνδρες δολοφονήθηκαν.

Είναι μόνο 20 και 17 ετών και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, που ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάιντεν έδωσε εντολή σε όλους τους αμερικανούς διπλωμάτες σε όλο τον κόσμο να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων.

Χρειαζόμαστε την επείγουσα βοήθειά σας:

Υπογράψτε αυτήν την αναφορά και καλέστε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή του και ζητήστε από τη Ρωσία να απελευθερώσει τους άντρες απείραχτους.

Την άνοιξη του περασμένου έτους, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και βασανίστηκαν από τις τσετσενικές αρχές για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού της αντιπολίτευσης, και αργότερα αναγκάστηκαν να καταγράψουν ένα μήνυμα συγγνώμης σε βίντεο.

Προσπαθούσαν να ξαναζήσουν τη ζωή τους, αλλά τώρα επέστρεψαν στην κόλαση. Δεν έχουν επιτραπεί στους δικηγόρους μας να τους δουν από τη σύλληψη και μετά. Και το μάθαμε μόνο μέσω των τσετσενικών μέσων ενημέρωσης ότι κρατούνται υπό την υποψία ότι «βοηθούν την τρομοκρατία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι επιστρέφουν στην Τσετσενία, μόνο και μόνο για να εξαφανιστούν ή να πεθάνουν. Φοβόμαστε πραγματικά για τη ζωή τους.»

Υπογράψτε εδώ.


Πηγές