Δουβλίνο: Έφηβος που κατηγορείται για ομοφοβική επίθεση διέφυγε από τη χώρα

10/02/2023
από

Η συνήγορος υπεράσπισης του εφήβου, που κατηγορείται για ύποπτη ομοφοβική επίθεση ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο ανήλικος διέφυγε από τη χώρα.

Αυτή την εβδομάδα, ένα δικαστήριο άκουσε ότι ένας έφηβος, που έχει κατηγορηθεί για ύποπτη ομοφοβική επίθεση, έχει εγκαταλείψει τη χώρα παρά τη συνεχιζόμενη δίκη.

Στις 18 Αυγούστου πέρυσι, ο Mark Sheehan, ένας 26χρονος άνδρας, δέχτηκε επίθεση από μια συμμορία νεαρών ανδρών, ενώ βρισκόταν σε λεωφορείο του Δουβλίνου. Ο Sheehan και οι φίλοι του επέστρεφαν στο σπίτι τους μετά από μια βραδινή έξοδο στο The George, όταν έγινε στόχος της βάρβαρης επίθεσης, και υπέστη ομοφοβική λεκτική βία.

Ο Sheehan τραυματίστηκε βαριά οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tallaght. Μετά το συμβάν, αρκετοί βουλευτές και βουλεύτριες προέτρεψαν την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια ειδική μονάδα μεταφοράς για την προστασία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς τη νύχτα.

Μετά την επίθεση, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και ένας έφηβος κατηγορήθηκε αργότερα σε σχέση με την ομοφοβική επίθεση. Ο 17χρονος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, καθώς είναι ακόμη ανήλικος, κατηγορήθηκε για επίθεση, που προκάλεσε βλάβη στο περιστατικό και εμφανίστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Παίδων του Δουβλίνου τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για δέκα εβδομάδες μετά την καταβολή εγγύησης με όρους, ύψους 200 ευρώ. Υπό τους όρους εγγύησης, ο έφηβος έπρεπε να υπακούσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί και να υπέγραφε δύο φορές την εβδομάδα στο σταθμό Rathmines Garda. Επίσης, του απαγορεύτηκε να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον καταγγέλλοντα, μεταξύ άλλων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ περίμενε να επιστρέψει στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει το επόμενο στάδιο της διαδικασίας εναντίον του.

Αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε μια προκαταρκτική ακρόαση για να καθοριστεί εάν ο έφηβος θα δικαστεί στο Δικαστήριο Παίδων, ή στο Περιφερειακό Δικαστήριο, το οποίο έχει ευρύτερες εξουσίες καταδίκης. Ωστόσο, το δικαστήριο ενημερώθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης, Doireann McDonagh, ότι ο ανήλικος δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία, επειδή είχε φύγει από τη χώρα. Ο δικαστής Paul Kelly ολοκλήρωσε την ακροαματική διαδικασία εκδίδοντας ένταλμα σύλληψής του.

Τον ξυλοκόπησαν μετά από τη γιορτή των γενεθλίων του
Δες και αυτό!