Ομοφοβικό «κυνηγητό» με μαχαίρια σε πάρκο του Δουβλίνου

20/06/2024
από
Τρεις γκέι άνδρες κατήγγειλαν ομοφοβική επίθεση στο Δουβλίνο, κατά την οποία μια ομάδα ανδρών τους κυνηγούσε με μαχαίρια.

Οι τρεις άνδρες , οι οποίοι ήταν στο πάρκο Φοίνιξ τη Δευτέρα, ανέφεραν ότι κυνηγήθηκαν από έξι άνδρες, οι οποίοι κρατούσαν μαχαίρια.

Αφού διέφυγαν, υποστηρίζουν ότι πήγαν στην αστυνομία, αλλά φέρεται να τους έδιωξαν επειδή δεν υπήρχε υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον Ιρλανδό γερουσιαστή Μπάρι Γουόρντ, ο οποίος δήλωσε στη Metro: «Ένας Θεός ξέρει τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν [δραπετεύσει].

«Πρέπει να υπάρξει περαιτέρω εκπαίδευση για τους φύλακες του πάρκου ή για άλλους αστυνομικούς της Γκάρντα [ιρλανδική αστυνομία] που βρίσκονται στο πάρκο Φοίνιξ για να προστατεύουν τους ανθρώπους, διότι οι επιθέσεις είναι απολύτως απαράδεκτες».

Ο Γουόρντ συνέχισε λέγοντας ότι η αρχική αντίδραση της αστυνομίας στο περιστατικό δεν ήταν αρκετά καλή.

«Τι στο καλό συμβαίνει στη γη και αυτό εξακολουθεί να γίνεται στην Ιρλανδία το 2024, όταν κάθε σωστά σκεπτόμενο μέλος της κοινωνίας αναγνώρισε την κανονικότητα των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», διερωτήθηκε.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Ιρλανδία το 1993 με την ψήφιση του επικαιροποιημένου νόμου περί ποινικού δικαίου (σεξουαλικά αδικήματα). Η ισότητα στον γάμο θεσμοθετήθηκε το 2015.

Εκπρόσωπος της Γκάρντα δήλωσε ότι η αστυνομία γνώριζε για το περιστατικό, αλλά δεν άσκησε δίωξη επειδή «κανένα άτομο δεν έκανε επίσημη καταγγελία», προσθέτοντας ότι είχε έρθει σε επαφή με ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ υπεράσπισης (advocacy groups).
Δες και αυτό!