Δουβλίνο: Υποψήφιοι ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς σε εκδήλωση τεκνοθεσίας

01/03/2023
από
ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς
ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός, Growing Families, φιλοξενεί μια Εκδήλωση Δωρητριών/τών Ωαρίων και Παρένθετης Μητρότητας την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, στην Ιρλανδία.

Το σεμινάριο στο Δουβλίνο θα συγκεντρώσει ΛΟΑΤΚΙ+ και ετεροφυλόφιλους γονείς, και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Με γνώμονα την πληροφόρηση, την υποστήριξη, την αποδοχή και την υπεράσπιση, η εκδήλωση θέτει στο επίκεντρο τους γονείς, που μοιράζονται ταξίδια από την πραγματική ζωή.

Για queer singles και ζευγάρια, το φετινό συνέδριο επικεντρώνεται στην παρένθετη μητρότητα στον Καναδά, τις ΗΠΑ και την Αργεντινή. Μόνο μεταξύ των υπηρεσιών των ΗΠΑ, μπορεί να υπάρχουν τεράστιες διαφορές κόστους. Η καλή ενημέρωση για το εύρος των επιλογών μπορεί να εξοικονομήσει έως και 40.000€. 

Ένας μπαμπάς που μίλησε είναι ο Stephen Roberts. Αυτός και ο σύζυγός του Graham είναι μαζί από το 2010, παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2019. Ο Stephen είναι διευθυντής πελατών, ενώ ο Graham εργάζεται σε επιχειρήσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αρκετά νωρίς στη σχέση τους, το ζευγάρι αποφάσισε ότι η γονεϊκότητα ήταν ο απώτερος στόχος τους. Όταν ο Stephen ήταν 36 ετών, άρχισαν να διερευνούν την τεκνοθεσία.

Τελικά, το ζευγάρι στράφηκε στην παρένθετη μητρότητα, εγκαταστάθηκε στον Καναδά, δεδομένου του αλτρουιστικού του συστήματος, που ευθυγραμμίζεται στενά με τις προσωπικές τους αξίες. Η έλλειψη επιλογών ταξιδιού, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σήμαινε ότι έστελναν το σπέρμα τους στον Καναδά, αντί να ταξιδέψουν αυτοπροσώπως.

Ο εντοπισμός μίας Καναδής δότριας ωαρίων, με τη βοήθεια ενός καναδικού οργανισμού, ήταν «…μια μακρά και δύσκολη διαδικασία», θυμάται ο Stephen. «Ξεκινήσαμε να εξετάζουμε γενετικά ιατρικά ιστορικά και μετά θέλαμε να επιλέξουμε μία δότρια που να μοιράζεται τα φυσικά χαρακτηριστικά και των δύο μας».

Χρειάστηκαν 18 μήνες για να καταλήξουμε. Ήταν Νοέμβριος του 2021 πριν η Καναδή παρένθετη, Ginelle, έκανε την πρώτη της εμβρυομεταφορά. Όπως συνηθίζεται, οι δύο πρώτες μεταγραφές της Ginelle απέτυχαν. Στη συνέχεια, τον περασμένο Φεβρουάριο, η τρίτη ήταν θετική.

Από εδώ και πέρα η διαδικασία ήταν αρκετά ομαλή. «Ήμασταν σχετικά τυχεροί», παραδέχεται ο Stephen. Τον Οκτώβριο του 2022, το ζευγάρι από την Ιρλανδία πέταξε στον Καναδά εν αναμονή της γέννας – ήταν η πρώτη φορά που συναντούσαν την Ginelle πρόσωπο με πρόσωπο. Η Ginelle γέννησε την κόρη τους Juliet αργότερα τον ίδιο μήνα.

«Έχουμε μια πραγματικά μοναδική φιλία, που ξεπερνά τις άλλες τυπικές οικογενειακές και φιλικές μας σχέσεις», παραδέχεται ο Stephen. «Έχουμε μοιραστεί μια μοναδική εμπειρία που μας έχει δέσει. Είμαστε ακόμα σε τακτική επαφή και θα υπάρξουν ταξίδια για εμάς στον Καναδά και η παρένθετη μητέρα μας και η οικογένειά της θα επισκεφθούν την Ιρλανδία».

Ο Stephen και άλλοι πρόσφατοι γονείς θα μοιραστούν τα δικά τους ταξίδια και συμβουλές για άλλους στο Growing Families στις 26 Μαρτίου 2023, στο Δουβλίνο.

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση Growing Families Egg Donor and Surrogacy διατίθενται από 15 € και περιλαμβάνουν μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό τσάι και ποτά δικτύωσης. Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες για την εκδήλωση εδώ.
Δες και αυτό!