Η νέα ταινία της Disney, “Strange World”, περιλαμβάνει τον πρώτο γκέι πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του στούντιο.

Με πρωταγωνιστές τον Jake Gyllenhaal ως Searcher Clade, την Gabrielle Union ως τη σύζυγό του, Meridian, και τον Jaboukie Young-White ως τον γιο τους, Ethan, το “Strange World” παρουσιάζει μια ρομαντική σχέση μεταξύ δύο εφήβων, καθώς μπαίνουν σε μια περιπέτεια, που αφορά έναν μυστηριώδη πλανήτη, που ονομάζεται Avalonia.

Ο Ethan, ένα χαρούμενο παιδί με δίψα για ζωή, καταλήγει να αναπτύσσει αισθήματα για τον Diazo, έναν νεαρό φίλο που συναντά, ενώ η φυλή των Clade είναι απασχολημένη με τη σωτηρία του κόσμου.

«Η ομοφυλοφιλία του είναι ένα κομμάτι του. Είναι, επίσης, τολμηρός και τρελά συμπονετικός, γι’ αυτό γίνεται κάπως ο οικολόγος στην ταινία μας», είπε ο σκηνοθέτης Don Hall στο Variety.

Η Gabrielle Union, η οποία είναι γονέας ενός κουήρ παιδιού, της Zaya Wade, στην πραγματική ζωή, είπε ότι δεν πρόκειται για «κανονικοποίηση»:

«Οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη λέξη «κανονικοποίηση» και δεν χρειάζεται να κανονικοποιήσεις το φυσιολογικό», είπε στο Variety. «Απλώς είναι. Πρέπει να δεις μια στοργική οικογένεια, που υποστήριζε απίστευτα την ταυτότητα του παιδιού της, και η προσπάθειάς της να το οδηγήσει σε ασφαλές μέρος, ή να το κατευθύνει είναι περισσότερο σημαντική για τον ίδιο — και της διαδρομής που θα ακολουθήσει στη ζωή».

Ο Ethan είναι διφυλετικός, μια άλλη πτυχή της ταυτότητάς του, που δεν απασχολεί παραπάνω την ταινία, κι αυτή η πτυχή του, απλά υπάρχει.

Ο Young-White, ο οποίος εκφράζει τη φωνή του έφηβου, είπε ότι το θεωρούσε «πολύ ωραίο» που έγινε με «έναν τρόπο που δεν είναι βαρετός ή αναγκαστικός».

«Είναι κάπως έτσι ακριβώς».

Strange World: Ένας γκέι εφηβικός έρωτας στη νέα ταινία της Disney