Gabrielle Union προς γονείς ΛΟΑΤΚΙ+: «Μην πετάτε τα παιδιά σας»

12/09/2022
από
Gabrielle Union
Gabrielle Union

Η Gabrielle Union δίνει μερικές δυνατές συμβουλές σε γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρών ατόμων – «μην πετάτε τα παιδιά σας».

Στη νέα της ταινία The Inspection, η Union υποδύεται την Inez, μια μητέρα που απορρίπτει τον γκέι γιο της. Δεν ήταν εύκολος ο ρόλος της, δεδομένης της προσωπικής της εμπειρίας από την ανατροφή ενός τρανς παιδιού.

Η Gabrielle Union και ο σύζυγός της Dwyane Wade είναι γονείς της Zaya, μιας τρανς έφηβης. Το ζευγάρι μιλά ανοιχτά σχετικά με την εμπειρία από την ανατροφή ενός τρανς παιδιού – και για το μίσος, στο οποίο υποβάλλεται η οικογένειά τους, λόγω της ταυτότητας φύλου της κόρης τους.

«Μπορείς να πεις οτιδήποτε για μένα – κανονικά, θα έρθω με αυτές τις γροθιές ή θα σε βρίσω», είπε η Union στους New York Times μετά την πρεμιέρα της ταινίας The Inspection στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

«Αλλά όταν είναι το παιδί σου, είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Η Gabrielle Union θέλει να «προσεγγίσει» τους αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς

Αναλογιζόμενη τη δική της εμπειρία από την ανατροφή ενός ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιού, η Union είπε ότι έχει «την ευθύνη να προσπαθήσει να προσεγγίσει» γονείς που έχουν αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ απόψεις.

Η Union είπε ότι ήταν «πρόκληση ζωής» να υποδυθεί μια μητέρα, που αηδιάζει από τον ομοφυλόφιλο γιο της, στο The Inspection, επειδή είναι τόσο μακριά από τα δικά της συναισθήματα. Το μήνυμα της ταινίας, είναι απλό: «Μπορείς να συγκρατείς τον εαυτό σου και να αλλάζεις συνεχώς, και είναι οκ αυτό. Να είστε, λοιπόν, ο εαυτός σας και μην πετάτε τα παιδιά σας. Πιστεύεις ότι θα σε πάει πιο μακριά; Δε συμβαίνει αυτό. Το μόνο που έχεις κάνει είναι να χάσεις ένα κομμάτι σου».

Η Union και ο σύζυγός της Dwyane Wade είναι επί μακρόν υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαίας. Μόλις πριν από εβδομάδες, υπέβαλαν αίτηση για τη νομική αναγνώριση του ονόματος και του φύλου της κόρης τους σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και ήταν οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της κόρης τους όταν έκανε coming out.

Τον Ιούνιο, ο Dwyane Wade αποκάλυψε ότι φοβόταν για την ασφάλεια της Zaya, κάθε φορά που έφευγε από το σπίτι, λόγω της ταυτότητας φύλου της.

«Όσο ευλογημένο κι αν είναι για την κόρη μου να έχει γονείς που μπορούν να τη στηρίξουν, εξακολουθώ να φοβάμαι κάθε στιγμή που φεύγει από το σπίτι», είπε ο Wade στην Poppy Harlow του CNN.

«Και όχι μόνο λόγω της βίας με όπλα, αλλά και του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι την αντιλαμβάνονται σε αυτόν τον κόσμο».

 




Δες και αυτό!