Δεν ήταν φαντασίωση, ήταν βιασμός

0
230
Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε (για μία ακόμη φορά) ο Αλέξης Κούγιας, αυτή τη φορά με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 19χρονης στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Ο δικηγόρος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δυο αστυνομικών που κατηγορούνται για τον βιασμό εμφανίστηκε στην τηλεόραση του MEGA, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κοπέλα αλλά ότι όλα έγιναν με δική της πρωτοβουλία λέγοντας χαρακτηριστικά «η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωσή της».

Αρχικά ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως το υπόγειο στο οποίο συνευρέθηκαν οι ένστολοι με την 19χρονη δεν ανήκει στο αστυνομικό τμήμα. «Έμεινε η εντύπωση συνολικά ότι έγινε κάτι στο αστυνομικό τμήμα μέσα. Υπάρχει μεν αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό εδρεύει στον 2ο και 3ο όροφο. Το ισόγειο και ο πρώτος όροφος στο παρελθόν ήταν αστυνομικό τμήμα, πλέον δεν είναι και έχουν μείνει κάποια υπόλοιπα εγκαταστάσεων, όπου στο ισόγειο ήταν τα αποδυτήρια» είπε.

«Μία νεαρή κοπέλα κατήγγειλε ότι στο αστυνομικό τμήμα -ενώ δεν είναι αληθές- έγινε μία πράξη βιασμού. Όταν διάβασα τη δικογραφία, που μου την έφεραν συγγενείς του αστυνομικού, διαπίστωσα ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Μία κοπέλα πράγματι, στις 10 τη νύχτα, ήταν με τη φίλη της στην περιοχή του Θησείου. Μαζί με τη φίλη της πλησίασαν τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και άρχισαν να τους φλερτάρουν» ανέφερε.

«Τελικώς, οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν για να επιστρέψουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Ενώ έφυγαν, μετά από μιάμιση ώρα η κοπέλα πήγε μόνη της, με δική της πρωτοβουλία και τους είπε ότι βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις του αστυνομικού τμήματος, σε μία καφετέρια. Μιλούσαν μαζί και σε κάποια στιγμή τους ζήτησε να την ξεναγήσουν στο ΑΤ. Αυτά προκύπτουν μέσα από επικοινωνίες μέσω Facebook και από κάμερες ασφαλείας» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος υποστήριξε πως οι αστυνομικοί και η 19χρονη συνευρέθηκαν, χωρίς όμως να πει κάτι η κοπέλα. «Η κοπέλα ικανοποίησε μία φαντασίωση της. Δεν βρέθηκε ούτε ένας μώλωπας», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας για τον ιατροδικαστικό έλεγχο και τόνισε ότι δεν αποδείχτηκε βιασμός. Συμπλήρωσε δε πως οι ένστολοι δεν θα απομακρυνθούν από το Σώμα.

Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί, κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αφέθησαν ελεύθεροι χθες με περιοριστικούς όρους. Και οι δύο αρνήθηκαν όσα τους καταλογίζονται.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!