Ανακουφισμένη μετά το coming out η Ρωσίδα πρωταθλήτρια τένις Daria Kasatkina

31/01/2023
από

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια του τένις, Daria Kasatkina, η οποία επικρίνει ανοιχτά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, έκανε coming out νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Τώρα, η αθλήτρια μιλά αναλυτικότητα για την απόφασή της να κάνει coming out και να ασκήσει κριτική στο Κρεμλίνο.

Η Kasatkina αποκάλυψε τη σχέση της με τη Ρωσίδα Ολυμπιονίκη καλλιτεχνικού πατινάζ Natalia Zabiiako τον Ιούλιο. Σε συνέντευξή της εκείνη την εποχή, είπε: «Το να ζεις στην ντουλάπα είναι αδύνατο. Είναι πολύ δύσκολο, είναι άσκοπο. Το να ζεις σε ειρήνη με τον εαυτό σου είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία, και γαμ..#@$@$ όλους τους άλλους».

Μοιράστηκε, επίσης, φωτογραφίες στο Instagram.

Σήμερα, θυμάται εκείνη την στιγμή και την απόφασή της να κάνει δημόσιο coming out και δεν το μετανιώνει. 

«Για να είμαι ειλικρινής, με βοήθησε», είπε στον Guardian, «ένιωσα λιγότερη πίεση, έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου, γιατί όταν πρέπει να σκεφτείς το τένις, αλλά έχεις να σκέφτεσαι και κάποια βαθιά πράγματα μέσα στο κεφάλι σου, απλά δεν είναι καλό.”

Η Kasatkina πρόσθεσε: «Θυμάμαι, αφού είπα όλα αυτά τα πράγματα, ένιωσα πολύ καλύτερα. Αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της χρονιάς, και είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα… και ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με στήριξαν».

Ένας νέος ρωσικός νόμος κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ επέκτεινε την απαγόρευση του 2013 κατά της διάδοσης «προπαγάνδας μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε ανηλίκους, ώστε να περιλαμβάνει και ενήλικες. Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου και καθιστά παράνομη την προώθηση ή «τον έπαινο» των ΛΟΑΤΚΙ+ σχέσεων, τη δημόσια έκφραση μη ετεροφυλοφιλικών προσανατολισμών, ή την πρόταση ότι είναι «φυσιολογικά» όλα αυτά. Ο νέος νόμος απαγορεύει, επίσης, κάθε διαφήμιση, μέσα ενημέρωσης, και ηλεκτρονικά βιβλία, ταινίες, και θεατρικές παραγωγές, που επιβεβαιώνουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, τα άτομα μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 400.000 ρούβλια (6.370 $) για “ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα” και έως 200.000 ρούβλια (3.185 $) για “ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο και πληροφορίες που ενθαρρύνουν την αλλαγή φύλου μεταξύ των εφήβων”.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Απόφαση ορόσημο για τη Ρωσία

Τα επικριτικά σχόλια της Kasatkina για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον συνεχιζόμενο πόλεμο την έχουν δυσκολέψει να επισκεφτεί την οικογένειά της.

«Έχω τόσους πολλούς φίλους και ανθρώπους που γνωρίζω από την Ουκρανία και ακούω τις ιστορίες, τι μου λένε. Είναι οδυνηρό γιατί σκέφτομαι, φανταστείτε να ήμουν στη θέση τους», εξήγησε η Kasatkina. «Είναι πολύ σκληρό. Και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος που ζούμε σε αυτές τις συνθήκες. Θέλω να τελειώσει αυτό το συντομότερο δυνατό, αλλά δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι φίλοι μου και θέλω να τους δείξω αγάπη και υποστήριξη, γιατί είναι πολύ δύσκολο. Για αυτούς είναι πιο δύσκολο».

Και παρόλο που είδε τη μητέρα της πριν από ένα μήνα, η Kasatkina λέει: «Είναι δύσκολο να μην μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους που αγαπώ, συχνά. Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να τους δω σχεδόν ποτέ. Δεν είδα τον πατέρα μου για δύο χρόνια. Αλλά, είναι αυτό που είναι. Είναι η ζωή, δυστυχώς. Πρέπει να πω ευχαριστώ, που δεν μιλάμε για κάποιο χειρότερο σενάριο. Είμαι απλά χαρούμενη που είναι υγιείς και τους έχω».

Ωστόσο, όταν είχε κάνει το coming out της, είπε ότι «ήταν έτοιμη για κάποια αρνητική αντίδραση, αλλά δεν υπήρχε κάτι τέτοιο».

«Είμαι πολύ ευγνώμων, γιατί αυτό με κάνει να νιώθω τόσο καλά. Μερικοί από τις παίκτριες και τους παίκτες έρχονταν σε μένα, μερικές φορές, για να μου πουν «ναι, είναι ωραίο» ή «συγχαρητήρια». Αυτό είναι ωραίο.”

Η Kasatkina βρίσκεται επί του παρόντος στην 8η θέση και αν αρθεί η απαγόρευση του Wimbledon σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες παίκτριες, όπως φημολογείται ότι μπορεί να συμβεί για το 2023, πιθανότατα θα πάει και πιο ψηλά.
Δες και αυτό!