Αυτές είναι κουήρ ταινίες που θα δούμε στο 4ο Petit Plan: Europa

11/10/2023
από
Το Petit Plan: Europa – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει για 4η χρονιά μεταξύ 16 – 20 Οκτωβρίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που περιλαμβάνει 80 ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ εστιάζει στις προβολές ταινιών που προωθούν τις Ευρωπαϊκές αξίες όπως τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, τη βιωσιμότητα, την ισότητα των φύλων, τη συμπεριληπτικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ., ενώ παράλληλα προωθεί νέους δημιουργούς και στηρίζει τους Έλληνες κινηματογραφιστές.

Στην τέταρτή του χρονιά το Petit Plan: Europa IV – Φεστιβάλ Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους έχει ετοιμάσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα προβολών, με 10 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων ταινίες μικρού μήκους με θέμα τον πόλεμο και τις συνέπειές του, ταινίες με επίκεντρο τη γυναίκα, ιστορίες που μιλούν για θέματα όπως οι ανισότητες και η τοξική αρρενωπότητα, φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους κ.λπ.

Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε όλες τις κουήρ ταινίες που θα προβληθούν.

Coming In
(Σκηνοθεσία: Louis Devignes, Alice Florent, Romane Etienne, Camille Devise, Killian Maret, Γαλλία, 2022, 4′)

Ένας ιππότης επιχειρεί να φτάσει στη φωλιά του δαίμονα για να σώσει μια πριγκίπισσα. Ωστόσο, η επική μάχη για την οποία ήταν προετοιμασμένος, δε θα είναι η αναμενόμενη.

The hat (La Casquette)
(Σκηνοθεσία: Hadi Moussally, Γαλλία, 2022, 4’)

Καθώς ο Hadi αρχίζει να ντύνεται, εκφράζει τις σκέψεις του για τη ζωή του, για το πόσο τον βαραίνουν οι διακρίσεις, αυτός που «φοράει» το διπλό καπέλο του γκέι και του Άραβα. Πώς να διαχειριστεί όλο αυτό το βάρος;

Our Home
(Σκηνοθεσία: Bogdan Alecsandru, Ρουμανία, 2021, 14’)

Η Irina και η Cătă συγκατοικούν για πρώτη φορά. Αυτό το μεγάλο βήμα πυροδοτεί μια έντονη συζήτηση σχετικά με την απροθυμία της Irina να εκθέσει τη σχέση τους στους γονείς της και στον υπόλοιπο κόσμο.

The Dependent Variables
(Σκηνοθεσία: Lorenzo Tardella, Ιταλία, 2022, 15’)

Πότε τελειώνει πραγματικά η παιδική ηλικία; Και τι σημαίνει πραγματικά οικειότητα; Ο Pietro και ο Tommaso βρίσκονται στις πύλες της εφηβείας τους. Συναντώνται στην στοά ενός θεάτρου, ενώ γύρω τους αντηχούν οι νότες του Βιβάλντι. Είναι το πρώτο φιλί ή είναι κάτι άλλο; Το ίδιο απόγευμα, περιτριγυρισμένοι από τη σιωπή του σπιτιού, θα προσπαθήσουν να το καταλάβουν.

Coming Out Autistic
(Σκηνοθεσία: Steven Fraser, Ηνωμένο Βασίλειο, 2022, 4’)

Ένα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που εξερευνά την εμπειρία του να λες στον κόσμο ότι είσαι αυτιστικός, όταν ταυτίζεσαι και ως ΛΟΑΤΚΙ+.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ προβολών
https://petitplan.org/4536/petit-plan-europa-iv-16-20-oktovriou/

Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους και είναι με ελεύθερη
είσοδο.
Δες και αυτό!