Το αυστραλιανό κοινοβούλιο καθυστερεί την προστασία των LGBTI μαθητριών/τών

03/12/2018
από

Η γερουσιαστής Penny Wong, η οποία εισηγήθηκε το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε “χάος” .

Οι γερουσιαστές, σήμερα, Δευτέρα (3 Δεκεμβρίου) καθυστέρησαν τη συζήτηση του νομοσχεδίου κατά των διακρίσεων για την προστασία των LGBTI μαθητριών/τών. Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση αναβάλλεται για τον Ιανουάριο του 2019.

Επί του παρόντος, ορισμένοι νόμοι επιτρέπουν σε θρησκευτικές σχολές κι άλλους φορείς να κάνουν διακρίσεις. Ωστόσο, ορισμένοι νόμοι σε επίπεδο κράτους απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

Στις 13 Οκτωβρίου, πριν από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός Scott Morrison είχε δηλώσει ότι θα θεσπίσει ομοσπονδιακή νομοθεσία που θα απαγορεύει την πρακτική αυτή των διακρίσεων, εντός δεκαπενθημέρου.

Όμως, το νομοσχέδιο αυτό έχει καθυστερήσει επανειλημμένα.

«Στηρίζουμε [τη νομοθεσία] με εύλογες τροποποιήσεις για να διασφαλίσουμε ότι, για παράδειγμα, τα θρησκευτικά σχολεία μπορούν να ακολουθούν τους κατάλληλους κανόνες για την ορθή λειτουργία των σχολείων τους» , δήλωσε ο ηγέτης της Γερουσίας, Mathias Cormann, ο οποίος ανέστειλε τη συζήτηση.

«Το νομοσχέδιο του εργατικού δυναμικού καταργεί εντελώς την ικανότητα των θρησκευτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να διατηρούν το ήθος τους, μέσω των διδαγμάτων τους και των κανόνων συμπεριφοράς που επιβάλλουν στους μαθητές» , δήλωσε ο φιλελεύθερος γερουσιαστής Michaelia Cash, σύμφωνα με το Star Observver.

Η αρχηγός της αντιπολίτευσης Penny Wong δήλωσε ότι η σκηνή της Δευτέρας ήταν «ένδειξη του χάους που είναι η κυβέρνηση Morrison» .




Δες και αυτό!