Πρόταση γάμου στον σύντροφό του έκανε ο ποδοσφαιριστής Josh Cavallo

14/03/2024
από
Ο ποδοσφαιριστής Josh Cavallo ανακοίνωσε ότι αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του Leighton Morrell, αφού του έκανε πρόταση γάμου στο γήπεδο της Adelaide United FC.

Ο 24χρονος Cavallo άνοιξε το δρόμο για πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, κάνοντας το 2021 coming out δημόσια, ως ένα από τα μεγαλύτερα κουήρ ονόματα στον αυστραλιανό αθλητισμό.

Έκτοτε, ο Cavallo έχει μιλήσει κατά της ομοφοβικής κακοποίησης και των απειλών θανάτου που έχει δεχθεί. Επίσης, έχει υποστεί τραυματισμό και έχει επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ εμφανίστηκε ακόμη και στο spin-off του Drag Race RuPaul’s Drag Race Down Under ως προσκεκλημένος κριτής.

Παρά το οδοιπορικό από τότε που έκανε coming out, φαίνεται ότι το 2024 ξεκίνησε καλά για τον παίκτη της Adelaide United FC, καθώς δημοσιοποίησε τον αρραβώνα του με το σύντροφό του, Leighton Morrell.

«Ξεκινώντας αυτή τη χρονιά με τον αρραβωνιαστικό μου», έγραψε ο Cavallo μαζί με μια ανάρτηση στο για την ιδιαίτερη στιγμή. «Σε ευχαριστώ Adelaide United που με βοηθήσατε να οργανώσω αυτή την έκπληξη».

Το σύνολο των φωτογραφιών κάτω από το tweet δείχνει τον Cavallo γονατισμένο μπροστά στον μέλλοντα σύζυγό του Morrell, έναν Αυστραλό ηλεκτρολόγο, στον αγωνιστικό χώρο της έδρας της Adelaide United, Coopers Stadium.

«Προσφέρατε έναν ασφαλή χώρο στο ποδόσφαιρο, έναν χώρο που ούτε στα όνειρά μου δεν πίστευα ότι θα ήταν ποτέ εφικτός», συνέχισε. «Να μοιραστώ αυτή την ξεχωριστή στιγμή στο γήπεδο, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα».

Η ανάρτηση έχει κατακλυστεί από συγχαρητήρια μηνύματα για το ζευγάρι.

Ο Cavallo παίζει για την Adelaide United από τον Οκτώβριο του 2021 – την ίδια χρονιά που έκανε το coming out του δημόσια.

Όταν μοιράστηκε τη σεξουαλική του ταυτότητα του με τον κόσμο – κάνοντας τον εαυτό του ως έναν από τους ελάχιστους ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστές – ο αθλητής είπε ότι ήλπιζε να βοηθήσει άλλους αθλητές που παλεύουν με τη σεξουαλικότητά τους.

«Όντας ένας γκέι ποδοσφαιριστής στην ντουλάπα, έπρεπε να μάθω να συγκαλύπτω τα συναισθήματά μου προκειμένου να ταιριάζω στο καλούπι του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μεγαλώνοντας, το να είμαι γκέι και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν», δήλωσε.

«Έζησα τη ζωή μου θεωρώντας ότι αυτό ήταν ένα θέμα για το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να μιλήσουμε. Στο ποδόσφαιρο, έχεις μόνο ένα μικρό παράθυρο για να φτάσεις στο μεγαλείο και το να κάνεις coming out δημόσια μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα».

Η ανακοίνωση του Cavallo τον κατέστησε τον μοναδικό εν ενεργεία, επί του παρόντος, γκέι άνδρα κορυφαίο επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον κόσμο.
Δες και αυτό!