“Είμαστε εδώ για κάθε Λουκμάν, κάθε Φύσσα, κάθε Ζαχαρία”

23/11/2018
από

Σήμερα, συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Ο αδερφός του Ζακ, Νίκος Κωστόπουλος, με ανοιχτή επιστολή του μέσω του Justice For Zak/Zackie στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης:

“Πριν από δύο μήνες ο αδερφός μου δολοφονήθηκε άγρια στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από μερικά χρόνια δύο νέοι άνθρωποι, ο Σαχζάτ Λουκμάν και ο Παύλος Φύσσας , επίσης, δολοφονήθηκαν με φασιστικό τρόπο. Αυτοί που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα ισχυρίζονται ότι είναι απειλή οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι τρανς, οι τοξικοεξαρτημένοι, οι αλλόθρησκοί, οι διαφορετικοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι οι ίδιοι «κανονικοί» άνθρωποι.

Είναι αποτρόπαιοι και αδίστακτοι, όπως οι πράξεις τους. Έχουν το θράσος να καταστρέφουν τις ζωές ανθρώπων και των οικογενειών τους. Καθένας από αυτούς τους τρεις είχε όνειρα, διαφορετικά, μα ανθρώπινα και γενναία.

Ο Λουκμαν όνειρα για μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας, ο Φύσσας όνειρα για μια ζωή χωρίς φασισμό μα μονάχα σεβασμό για όλους, ο Ζαχαριάς όνειρα για μια ζωή που να χωράει όλους τους ανθρώπους με ποικιλία και ελευθερία. Είμαστε όμως εδώ, δίπλα στις οικογένειες που πενθούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που θα χωράει τους πάντες. Γιατί δε θέλουμε αλλά θύματα και απαιτούμε δικαιοσύνη. Για κάθε Λουκμάν, για κάθε Φύσσα, για κάθε Ζαχαρία” .

Την ίδια στιγμή οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Ζακ και πορεία στη ΓΑΔΑ, που θα πραγματοποιηθεί το άλλο Σάββατο, 1η Δεκεμβρίου. 

“Λίγο ανθρωπιά να υπήρχε θα είχε γλιτώσει”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!